Građani trgali konce vlastite komunikacije

Građani trgali konce  vlastite komunikacije

4.7.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

LABIN - Građani su se u četvrtak ujutro u starom gradu, oko Trga labinskih rudara i na Katurama, zaplitali u misteriozni konac koji je netko razapeo između ograda, prometnih znakova, vaza s cvijećem i sličnih predmeta.

Prepreku (koju su neki nazivali i paučinom) su htjeli pokidati, čime su nesvjesno postali sudionicima performancea kojim je neslužbeno otvorena Labin Art Republika, ljetna kulturno zabavna događanja u gradu.

Naime, LAR je službeno otvoren u 20 sati spuštanjem zastave s balkona Narodnog muzeja, ali srednjoškolac Maio Gigović pobrinuo se da zbivanja počnu znatno ranije sprovevši uz pomoć Labinskih mažoretkinja tajnu akciju "Link", kako je nazvao opisano omotavanje ulica i trgova

za koje je potrošeno desetak kilometara konca iz tekstilne radionice Srednje škole Mate Blažine.

- Akcijom sam htio pokazati koliko svjesno trgamo konce naše vlastite komunikacije, a priroda nas je predodredila za povezanost, objašnjava Gigović.

Ovaj srednjoškolac, po svojoj svestranosti poznat i na nacionalnoj razini, preko ljeta će raditi kao asistent u LAR-u. Akciju "Link" proveo je uz odobrenje voditeljice Liliane Vale.

R. SELAN

lar labin art republika mario gigović labinske mažoretkinje konci off program lar komunikacija povezanost lilijana vale