Građani informirani o važnosti zaštite zubi za zdravlje cijelog organizma

Građani informirani o važnosti zaštite zubi za zdravlje cijelog organizma

17.9.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 12. rujna s vodećom temom „ Zdravi zubi cijeli život“, Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad i ove se godine priključio obilježavanju poticanjem i organiziranjem obrazovnih aktivnosti za djecu u vrtićima i školama te organiziranjem info punkta za građane na Gradskoj tržnici Labin.

 

U subotu, 14. rujna voditeljica projekta „Zaštita zubi“ Božena Vutuc Franković i studentice stomatološkog fakulteta Leona Stemberger i Valentina Vidmar informirale su građane i dijelile letke kako bi podsjetile da zdravi zubi, desni i usta igraju ključnu ulogu u zdravlju cijelog organizma.

 Povodom obilježavanja ovogodišnjeg, petog po redu Svjetskog dana oralnog zdravlja, ove se godine dodatna pažnja usmjerila na međuovisnosti oralnog zdravlja i starenja populacije, jer je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, koji se obilježavao 7. travnja, posvećen temi Zdravo starenje. Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja provodit će se do kraja mjeseca rujna.

 

zubi zdravlje informiranost