Grad Labin uključen u projekt Enner-Supply

Grad Labin uključen u projekt Enner-Supply

6.12.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Grad Labin, Splitsko-dalmatinska i Međimurska županija uključeni su u pilot projekt  Ener-Supply kojeg provodi Energetski institut Hrvoje Požar iz Zagreba. Projekt ENER-SUPPLY će u pilot područjima surađujući s lokalnom upravom provoditi  aktivnosti s naglaskom na korištenju obnovljivih izvora energije (OIE) i implementaciji mjera energetske učinkovitosti (EE).

 

Zadatak projekta je suradnja lokalne uprave u 3 pilot područja u Hrvatskoj i EIHP-a uz potporu projektnog konzorcija, na većoj održivosti u potrošnji i proizvodnji energije kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije, prepoznavanjem i korištenjem prirodnih potencijala.

 

Glavne aktivnosti na projektu su provođenje obrazovnog programa o tehnološko-ekonomskim aspektima obnovljivih izvora energije te zakonodavnom okviru i financijskim modelima; uspostava, praćenje i valorizacija sustava upravljanja energijom; izrada mapa potencijala OIE i izrada studija izvodljivosti za najbolje pripremljene projekte.

 

Najznačajniji projekti prepoznati u okviru ove suradnje bit će predstavljeni potencijalnim investitorima, a na većini aktivnosti na projektu omogućit će se sudjelovanje stručnih organizacija i pojedinaca, ali i šire javnosti. Projekt ENER-SUPPLY se financira sredstvima programa Transnacionalne suradnje Jugoistočne Evrope. To je zajednički projekt 14 partnera iz 11 zemalja Jugoistočne Evrope, na čelu sa Općinom Potenza iz Italije. Projekt je započeo u travnju 2009. godine, a završava u ožujku 2012. godine. Više o projektu možete saznati ovdje.

 

energija enner-supply energija