Grad Labin i susjedne općine osiguravaju standard koji država ne želi

Grad Labin i susjedne općine osiguravaju standard koji država ne želi

20.6.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na prekjučer održanoj 38. sjednici Gradskog vijeća Grada Labina tijekom aktualnog sata, vijećnica Alda Miletić uputila je pohvalu građana za uvođenje dodatnog tima hitne pomoći T2 koji je započeo s radom 1. lipnja.

Naime, ova dodatna usluga osigurana je za razdoblje od od 1. lipnja do 30. rujna i to ujedno znači  da je zajamčeno da nitko neće doći na zatvorena vrata u labinskoj Hitnoj pomoći.

Dodatni tim T2 tijekom tri ljetna mjeseca znači da uz postojeći  tim T1 kojeg čine doktor, medicinska sestra/tehničar i vozač ,  tokom dnevne smjene od 07-19 imamo  dodatnog vozača i medicinsku sestru ili tehničara (T2) kao što to tijekom čitave godine  imamo u noćnoj smjeni, a ponovno zahvaljujući Gradu Labinu i općina Labinštine. 

Gradonačelnik Glavičić zahvalio se na pohvalama i naglasio: „Bio bih puno sretniji da smo tu uslugu dobili od nadležnog ministarstva, koje inače tu uslugu plaća uredno po kontinentalnim gradovima. Ne znam zašto to ne bi radilo u Istri. Labin, Poreč i Rovinj sami plaćaju   T2 i na taj način pomažemo svojim građanima. Svjesni smo, a i ova kriza sa koronavirusom naučila nas je koliko je ulaganje u zdravstvo bitno. Nadam se da će neko novo vrijeme donijeti i neke nove, razumnije ljude u državnim institucijama, koji će nas razumjeti i koji će konačno shvatiti da je svaki građanin Republike Hrvatske jednako vrijedan bez obzira iz kojeg dijela dolazi“ .

Uz ovu dodatnu uslugu, koju ćemo osjetiti po prvi puta ovog ljeta,  Grad sufinancira sa 140 tisuća kuna,   uslugu redovne hitne medicinske pomoć iznad standarda na svom području s iznosom od 163.850,00 kn godišnje, kao i rad 12-satnog tima T2 hitne pomoći kroz cijelu godinu, s iznosom od 247.585,75, što ukupno čini  više od 550 tisuća kuna.

hitna pomoć financiranje nadstandard valter glavičić koromavirus zdravlje