Grad Labin i ove godine obilježava Dan zdravih gradova nizom aktivnosti

Grad Labin i ove godine obilježava Dan zdravih gradova nizom aktivnosti

13.5.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U suradnji sa Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Pula održat će se predavanje u sedmim i osmim razredima osnovnih škola na temu "Zdrava prehrana djece i adolescenata"  i to u srijedu  14. svibnja 2014. u Osnovnoj školi Matije Vlačića Labin s početkom u 8,50 sati, a u petak 16. svibnja 2014. u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" Labin u isto vrijeme.

 

U okviru Projekta "Zaštita zubi" u četvrtak 15. svibnja 2014.stomatologinje dr. Aliče Milevoj i dr. Sandra Perović obavit će  sistematske preglede zubi za polaznike Centra "Liče Faraguna"I davati savjete zaposlenicima Centra i roditeljima polaznika.

Sistematski pregledi zubi u šestim razredima Osnovne škole "Ivo Lola Ribar" Labin obaviti će stomatologinje Dr. Derosi Diminić Sandra, Dr. Licul Marina I dr. Radeljak Višković Helena u petak 16. svibnja 2014. u 8,00 sati, a u Osnovnoj školi Matije Vlačića preglede će obaviti stomatologinje dr. Marina Licul i dr. Aliče Milevoj  u ponedjeljak  26. svibnja 2014. s početkom u 8,00 sati.

 

 U suradnji sa Udrugom Alfa Albona organiziramo u subotu 17.svibnja 2014  predstavljanje Udruga koje djeluju na području Grada Labina i volonterski sajam u vremenu od 08,00 do 12,00 sati.

 Svoje aktivnosti predstaviti će Liga protiv raka Labin,, Društvo gljivara "Martinčica" Labin, Udruga "Fenix" (za zaštitu životinja" Labin, Gradsko društvo crvenog križa Labin, Dnevni centar za inkluziju i podršku u zajednici Labin, Udruga sv. Vinka i Gospe Karmelske Labin, Udruga Girotondo, Udruga EKO Princip. Info punkt imati će Centar za pomoć starijim osobama "Centar  +65", a predstaviti će se i polaznici Centra "Liče Faraguna" Labin .U Klubu umirovljenika Donji Labin Patronažna služba istarskih domova zdravlja Ispostave Dr. Lino  Peršić Labin mjeriti će sugrađanima tlak I kontrolirati šećer u krvi u vremenu od  08,00 do 10,00 sati.


Tom prigodom organiziramo  i program s početkom u 9,00 sati. Svojim programom predstaviti će se Radionice koje djeluju u okviru Projekta Labin- zdravi grad, Plesna grupa Cool Step, polaznici Centra "Liče Faraguna" Labin,te gosti iz Doma  za psihički bolesne odrasle osobe Motovun koji će se predstaviti u sklopu projekta pod nazivom "Domski band - glazbom protiv predrasuda.

 

Zbog održavanja navedene manifestacije biti će zatvoren za promet  Trg labinskih rudara u vremenu od 7,00 do 13,00 sati.

 

 

 Promet će biti preusmjeren okolnim ulicama

 

Grad Labin

 

 

 

 

 

labin zdravi grad labin zdravi grad mjerenje tlaka zdravlje manifestacija