Grad Labin i gradska društva potpisali Sporazum o suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile

Grad Labin i gradska društva potpisali Sporazum o suradnji sa Sveučilištem Jurja Dobrile

1.4.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U ponedjeljak, 1. travnja 2019. godine u prostorijama Grada Labina službeno je potpisan Sporazum o suradnji Grada Labina i trgovačkih društava u (su)vlasništvu Grada sa Sveučilištem Jurja Dobrile – Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“.

Sporazum s Fakultetom ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković“ potpisati će Grad Labin, trgovačka društva 1. MAJ d.o.o., Vodovod Labin, Labin stan d.o.o., Labin 2000 d.o.o. i Pučko otvoreno učilište Labin.

Na potpisivanju su uz gradonačelnika Valtera Glavičića nazočili dekan Fakulteta ekonomije i turizma prof.dr.sc. Robert Zenzerović, direktor trgovačkog društva Vodovod Labin, Dino Škopac te direktor trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin, Alen Golja.

Cilj potpisivanja Sporazuma je uspostavljanje i razvijanje suradnje posebno na području:

• Organizacije stručne prakse na području Grada Labina;
• Održavanja predavanja stručnjaka iz Grada Labina i gradskih tvrtki na Fakultetu;
• Realizacije tematskih istraživanja;
• Izrade znanstvenih i stručnih projekata;
• Organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa;
• Okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti;
• Redovite razmjene poslovno relevantnih informacija o mogućnostima unapređivanja međusobnih poslovnih odnosa i suradnje;
• Drugih oblika poslovne suradnje u djelatnostima Grada Labina i Fakulteta.

"Sklapanjem sporazuma o suradnji sa Gradom Labinom te trgovačkim društvima i ustanovama u njegovom vlasništvu, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" iz Pule otvara vrata suradnje s najvećim gradom na istočnoj obali Istre. Ovim sporazumom Fakultet ekonomije i turizma nastavlja povezivanje s jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji i osigurava svojim studentima dostupnost stručne prakse, ali i mogućnost pokretanja samostalnog poslovnog pothvata uz mentorstvo profesora putem Studentskog poduzetničkog inkubatora te korištenja inkubatora i coworking prostora u pojedinim gradovima i općinama." - izjavio je prof. dr. sc. Robert Zenzerović, dekan Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković.

„Moram istaknuti kako je gradska uprava Grada Labina uvijek otvorena za ovakav vid suradnje, te je ova inicijativa Fakulteta za svaku pohvalu. Vjerujem kako će mladi ljudi kroz stručnu praksu steći iskustvo koje je veoma značajno za njihov daljnji put i razvoj u profesionalnom smislu. Moram napomenut kako smo nedavno uredili i moderan coworking prostor koji je prije svega uređen i otvoren za mlade i što više studenata ima priliku tijekom školovanja u praksi vidjeti taj model, znat će da im Labin tu mogućnost pruža, ukoliko se žele okušati u poduzetničkom svijetu po završetku školovanja. Kako uvijek ističem, mladi su naša budućnost, njihova je kvaliteta neupitna, a naša je zadaća da ih svojim djelovanjem podupiremo i olakšamo im ulazak na zahtjevno tržište rada.“– izjavio je gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić.

sveučilište juraj dobrila pula sveučilište juraj dobrila obrazovanje sporazum fakultet ekonomije i turizma pula alen golja dino škopac