Grad Labin dodijelio proračunska sredstva udrugama | NIJE LI ISTI METAR ZA SVE? Za Tita samo šest, za Bosance deset, a za Hvidru čak 24 tisuće kuna

Grad Labin dodijelio proračunska sredstva udrugama | NIJE LI ISTI METAR ZA SVE? Za Tita samo šest, za Bosance deset, a za Hvidru čak 24 tisuće kuna

21.4.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruzi Labinjonska kompanija - domoća folšarija za Maškarani Labin, dodijeljeno je 20 tisuća kuna, Udruzi Arsia Art Raša za CD "Sazrela je pšenica" i slikovnicu "Kovar Morko" po dvije tisuće kuna * RKUD Rudar iz Raše je za projekt "Čuvajmo običaje našeg zavičaja" dobio sedam tisuća, a za Monografiju u povodu 70. obljetnice četiri tisuće kuna.

Nakon provedenih javnih natječaja, a na temelju pravilnika o financiranju programa, projekata i javnih potreba sredstvima proračuna Grada Labina, gradonačelnik je donio odluke o dodjeli financijskih sredstava za projekte udrugama iz područja kulture, klubovima studenata Istre te udrugama iz socijalne skrbi i zdravstva, razvoja civilnog društva te razvoja malog gospodarstva. Klubovi studenata Istre "Mate Balota" Zagreb i Klub studenata Istarski klub Rijeka dobili su po pet tisuća kuna.

Za Kiparski simpozij 64.500 kuna

Udruzi Labinjonska kompanija - domoća folšarija za Maškarani Labin dodijeljeno je 20 tisuća, Udruzi Arsia Art Raša za CD "Sazrela je pšenica" i slikovnicu "Kovar Morko" po dvije tisuće kuna. RKUD Rudar Raša za projekt "Čuvajmo običaje našeg zavičaja" dobio je sedam tisuća, a za Monografiju u povodu 70. obljetnice četiri tisuće kuna. Udruga PUT za projekt Pop Up Film 2019. dobila je tri tisuće, a Udruga Labinske mažoretkinje za regionalno prvenstvo mažoretkinja pet tisuća kuna.

Udruzi Mediteranski kiparski simpozij za Park skulptura Dubrova dodijeljeno je 64.500 kuna, KUD-u Ivan Fonović Zlatela za program očuvanja nematerijalne kulturne baštine dvije tisuće, Udruzi NEO za deset godina NEA četiri tisuće, a Labin Art Expressu za pripreme 3. IAB sedam tisuća kuna. Iz područja Programi i projekti razvoja civilnog društva, Pčelarska udruga Labin za ovogodišnje Dane meda Ripenda 2019. i Međunarodno natjecanje dobila je 14 tisuća kuna, Društvo „Josip Broz Tito“ Labinštine za promoviranje Tita i antifašizma šest tisuća, Martinčica, Društvo gljivara Labinštine za aktivnosti na području gljivarstva četiri tisuće, HVIDR-a Labin za obilježavanje Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i hrv. branitelja 24 tisuće kuna.

Antifašisti, socijala i zdravstvo

Udruga antifašista Labin za njegovanje tradicije NOB-a dobila je pet tisuća, Udruga umirovljenika Labin za brigu o osobama treće dobi 34 tisuće kuna, Fenix, Društvo za zaštitu životinja za projekt Reagiraj, volontiraj, udomi učini pravu stvar 14 tisuća kuna, a Centar za građansku incijativu Poreč za projekt Mladi za nenasilje tri tisuće. Labin Art Expressu XXI za DJ radionicu u Klubu mladih dodijeljeno je 21 tisuću kuna.

Iz područja programa i projekata socijalne skrbi i zdravstva Klubu liječenih alkoholičara „Centar“ Labin, za podršku u liječenju bolesti i ovisnosti o alkoholu odobreno je šest tisuća, Udruzi osoba s invaliditetom Labin za projekt „Za bolji život“ 6.350 kuna, INPROMO Labin za poticanje intenzivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada 50 tisuća kuna, Ligi protiv raka Labin za rehabilitaciju oboljelih od raka 15 tisuća, Udruzi sv. Vinka Paulskog Labin za akciju Božjim putovima sedam tisuća, a Sindikatu umirovljenika Hrvatske, Podružnica Labin, za unapređenje života osoba starije životne dobi četiri tisuće kuna.

Udruženje obrtnika Labin, za sajmove u ovoj godini dobilo je 7.500 kuna, za program Gastro manifestacije “Si naši gušti” 7.500 kuna te za programe edukacija još 7.500 kuna. Udruga vinogradara i vinara Labinštine TRS iz Nedešćine za svoj Program rada u ovoj godini dobila je također iznos od 7.500 kuna.


Autor: Branko Biočićudruge novac financiranje bošnjaci manjine nob udruga josip broz tito hvidr-a