Gračišće: Za 10. smotru vina uzorke predalo 108 vinara

Gračišće: Za 10. smotru vina uzorke predalo 108 vinara

22.3.2012. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Zabava

Bliži nam se jubilarno deseto izdanje Smotre vina središnje Istre koje će se po tradiciji održati na uskrsni ponedjeljak. Za jubilarno izdanje smotre vina vladao je veliki interes među vinarima, pa je tako nadmašen prošlogodišnji broj prijava. Da budemo precizniji za smotru vina prijavljeno je 266 uzoraka koje je predalo 108 vinara sa područja središnje Istre; potvrdio nam je Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće koja sama podnosi teret organizacije popularne manifestacije. Usporedbe radi prije dvije godine na analizu je predano rekordnih 289 uzoraka. Rezultati komisije za senzorno ocjenjivanje vina pod predsjedanjem dr.sc. Sanje Radeka biti će poznati do kraja tjedna.

Prema riječima načelnika još uvijek nije odlučeno kolika će biti cijena čaše za degustiranje vina koja je prošle godine koštala 50 kuna.

U Gračišću su u još tijeku radovi na kanalizacijskoj i ostaloj infrastrukturnoj mreži, ali će do smotre vina sve osim popločenja biti gotovo. Ukoliko vremenski uvjeti dozvole posljednjeg tjedna uoči manifestacije pokušati će se osigurati još koje parkirno mjesto više u odnosu na prošlu godinu kada se za dolazak u Gračišće kolona automobila protezala kilometrima.

Mijandrušić je najavio kako ove godine očekuje još više ugostitelja i bolju ponudu a time i još veći broj posjetitelja. Za jubilarno izdanje pojačan je glazbeno zabavni program. Kao i prošle godine tijekom manifestacije posjetitelje će zabavljati domaći svirači, a navečer se očekuju nastupi Gustafa i sve popularnijeg The Night express benda. (barkun)

smotra vina gracišce