GP Požane se opet otvara za teretni promet

GP Požane se opet otvara za teretni promet

28.4.2008. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Međunarodni granični prijelaz Požane ponovno se otvara za teretni promet do 7,5 tona. Podsjetimo, slovenska Vlada je prije dva mjeseca donijela odluku kojom je taj prijelaz zatvoren, pa se sav teretni prijelaz preusmjerivao na granični prijelaz Kaštel.

 

To je znatno povećalo troškove prijevoznika i iziskivalo više vremena. Kako su mnogi hrvatskih političari i gospodarstvenici s obje strane granica negodovali, slovenska će Vlada ponovno raspravljati o međunarodnom prijelazu te se očekuje da će ovoga puta njihova odluka biti drukčija. „Slovenske carinarnica već priprema uspostavu novog režima koji bi trebao stupiti na snagu u idućih petnaest dana. Radi se o uvođenju teretnog prometa na granični prijelaz Sočerga do 7,5 tona“, rekao je u petak poslijepodne gradonačelnik Buzeta Valter Flego na susretu hrvatskih i slovenskih političara, gospodarstvenika, carinarnika i policije u slovenskom Rakitovcu.

 

Miroslav Klun, predsjednik obrtničko-poduzetničke komore Slovenije tom je prigodom kazao kako obrtnička komora Koper odlično surađuje sa Buzetom te dodao da samo privreda i kapital ruše granice.

GP Požane teretni promet granica gospodarstvo troškovi Valter Flego promet