Gotovo 3 milijuna kuna za male poljoprivrednike s područja LAG-a „Istočna Istra“ od prijavljenih 28 prihvaćeno 27 programa

Gotovo 3 milijuna kuna za male poljoprivrednike s područja LAG-a „Istočna Istra“  od prijavljenih 28 prihvaćeno 27 programa

16.3.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Upravni odbor LAG-a „Istočna Istra“ dana 24. veljače 2020. godine donio je odluke o odabiru projekta pristiglih na LAG natječaj za tip operacije 1.2.2. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“, a dana 13. ožujka 2020. godine po konačnosti odluka objavljena je konačna rang lista projekata.

Na LAG natječaj pristiglo je ukupno 28 prijava projekata, te je 27 nositelja projekta ostvarilo pravo na javnu potporu koja po projektu iznosi 110.932,50 HRK. Sveukupni iznos odobrenih sredstava po ovom natječaju iznosi 2.995.177,50 HRK što predstavlja najviši iznos odobrenih sredstava po jednom LAG natječaju. Iako je inicijalno za ovaj natječaj bilo namijenjeno 8 potpora, zahvaljujući vrlo dobrom interesu, odlučeno je kako će se povećati ukupna alokacija sredstava te je u konačnici doneseno 27 odluka o odabiru projekata od strane LAG-a.  

Projekti će obuhvatiti aktivnosti koje se odnose na nabavku mehanizacije i opreme, podizanje višegodišnjih nasada, kupnja domaćih životinja, gradnju pomoćnih poljoprivrednih objekata i sl., a ulaganja će biti provedena na području Labinštine.

 

LAG „Istočna Istra“ čestita svim odabranim nositeljima projekata, te im želi uspješnu provedbu projektnih aktivnosti!

 

Sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Mjera 19 „LEADER – CLLD“ -  Europa ulaže u ruralna područja.

 

lag lag istočna istra natječaj opg