Gotov projekt rekonstrukcije zgrade Umjetničke škole Matka Brajše Rašana

Gotov projekt rekonstrukcije zgrade Umjetničke škole Matka Brajše Rašana

9.7.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Gotov je projekt rekonstrukcije zgrade Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin  i gradskog kina kojeg je izradila tvrtka URBANE TEHNIKE d.o.o. Zagreb. Navedeno trgovačko društvo izradilo je projekt nakon što je izabrano kao najpovoljniji ponuditelj na javnom nadmetanju za izradu projektne dokumentacije.

Predmetnim zahvatom planira se rekonstrukcija i energetska obnova postojeće građevine te dogradnja građevine u podzemnom dijelu uz sjeverozapadno pročelje prema parku ispod razine pristupnog trga.

Kroz razradu projekta maksimalno se vodilo računa o poštivanju konzervatorskih uvjeta , stvaranju prostornih i funkcionalnih uvjeta za rad i budući razvoj Umjetničke škole, osuvremenjivanju gradskog kina kako u prostornom tako i u tehnološkom dijelu te poštivanju uvjeta energetske učinkovitosti zgrade kao cjeline.

U tijeku je postupak ishođenja građevinske dozvole  i detaljna razrada izvedbenog troškovnika kako bi projekt bio spreman za kandidiranje na natječaje koji su najavljeni za ovu jesen. Projekt daje mogućnost faznog izvršenja (rekonstrukcija i energetska obnova postojećeg dijela + dogradnja)  što otvara veće mogućnosti za stvaranje okvira financiranja realizacije projekta.

Osim velikog doprinosa stvaranju kvalitetnih uvjeta rada za Umjetničku školu koja svojim rezultatima kontinuirano potvrđuje kvalitetu rada sa našom nadarenom djecom, ovaj projekt dodatno diže kvalitetu oblikovanja prostora koji predstavlja ulazna vrata u Starogradsku jezgru.

Trošak izrade  projektne dokumentacije iznosio je 372.500,00 kuna s PDV-om.

„Zgrada "Kina" kako je Labinjani zovu, dovršetkom glavnog projekta došla je u trenutak koji svi sa nestrpljenjem iščekujemo. Na 3D simulaciji može se vidjeti kako će to sve sjajno biti uklopljeno u ambijent, a građevinsku dozvolu očekujemo već u rujnu. Nakon toga kandidiramo se na natječaj za energetsku obnovu javnih zgrada gdje planiramo izvući bespovratna sredstva u iznosu 40% investicije.“ – izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić

rekonstrukcija uš matko brajša rašan rekonstrukcija zgrade idejni projekt