Gosti Croatije završili u Rapcu

Gosti Croatije završili u Rapcu

28.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Gosti, koji su u subotu navečer trebali biti smješteni u hotelu Croatia u Dugoj Uvali nedaleko od Marčane, završili su u Rapcu. Naime, nakon što je u petak najavljeno otvaranje hotela za ovaj vikend, usprkos tome što ima zabranu obavljanja ugostiteljske djelatnosti i pečat Državnog inspektorata na ulaznim vratima, u subotu ujutro vrata hotela, s kojih je skinut pečat inspektorata, pečatila je policija i time onemogućila otvaranje ovog kompleksa i prijem gostiju.

Kako saznajemo od direktora hotela Branka Matića, trebalo je doći tristotinjak gostiju, dvostruko više nego što je prije nekoliko dana najavljivao suvlasnik tvrtke Fio&D iz Splita Dragan Boljat koji ovaj hotel drži u problematičnom zakupu oko kojeg se spori s vlasnikom kompleksa Industrogradnjom i zbog čega je i došlo do ove situacije.

  Hotel je ujutro bio spreman primiti goste, ali po dolasku policije, koja je zapečatila vrata hotela, to nismo mogli učiniti. Nemam riječi za takav postupak. Gosti su na kraju raspoređeni u druge hotele, odnosno u Valamarove kapacitete u Rapcu. Nadam se da će se taj problem riješiti ovih dana i da ćemo već ovog tjedna moći početi s normalnim radom, rekao je Matić.

On, naime, optimistično očekuje da će im na osnovi rješenja Vrhovnog suda, kojim je poništena odluka Županijskog suda u Puli oko zakupa ovih prostora, zbog čega je na jesen Ministarstvo turizma donijelo odluku o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti, resorno Ministarstvo ovaj tjedan dati zeleno svjetlo za rad.

Ako se to ne ostvari, touroperatori će goste, koji su već bukirali svoj smještaj u Dugoj Uvali, ponovno morati rasporediti po drugim objektima.

Prema riječima Matića, tjedan uoči Uskrsa hotel s depandansom trebao je biti u potpunosti pun. Hotel inače raspolaže s 256 soba, što govori da je Duga Uvala trebala primiti petstotinjak gostiju. (B. BAN)

 

 

 

hoteli rabac turizam sezona uskrs