Gorica nakon trilera na kraju ponovno labinskom premijerligašu stvorila velike probleme

Gorica nakon trilera na kraju ponovno labinskom premijerligašu stvorila velike probleme

20.4.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

Izrazito napetu i zanimljivu utakmicu odigrali su danas Rudan Labin i Gorica, a gosti su na kraju uspjeli pobijediti u jednoj od najvažnijih utakmica sezone. Dojam je da je Gorica danas imala više raspoloženih igrača dok su domaći “živjeli” od trojca Puljić, Ratkajec i Mileta što je danas bilo premalo za pozitivan rezultat.

Gorica je u prvom dijelu imala raspoloženog vratara Tomislava Sladoljeva koji je za 30 minuta skupio osam obrana i na njegovim krilima imali su konstantno vodstvo, od sedme minute do predaha. Domaći su promašili dva sedmerca i sveukupno djelovali smušeno.

Drugo poluvrijeme donijelo je furiozni početak Rudan Labina kji je do 42. minute napravio seriju 9:4 te stigao na 21:18. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, tako su gosti smanjivali prednost Labinjana, a napetost je kulminirala u 47. minuti kad Vrdoljak zabija za 22:22.

Gorica u 52., ponovno zbog Vrdoljakovog gola, ima 24:26, a onda Ratkajec s tri uzastopna gola donosi prednost Rudan Labinu. No, od tog trenutka do kraja gosti serijom 2:5 dolaze do zlata vrijedne pobjede, a domaću momčad ostavljaju u velikim problemima.

Najbolji kod domaćina bio je Petar Puljić s 11 golova, a odličan je bio i Mario Ratkajec sa šest. Korado Juričić obranio je osam lopti (24%). Goste predvodio Jakov Vrdoljak s osam golova dok su Ćavar i Ceković dodali pet.


LABIN – SC Franko Mileta – PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK – 5. KOLO
SUCI: Igor Barle i Saša Vučić (Zagreb)

RUDAN LABIN – GORICA 29:31 (12:14)

RUDAN LABIN: Derossi 1, Dukić, Mileta 5 (1), Gajica, Šehić, Juričić, Vozila, Ratkajec 6, Štingl, Bučaj 2, Kostić 1, Ćopić, Griparić, Miličević, Marić 3, Puljić 11 (3)
Trener: Ilija Lovrinović
Sedmerci: 4/7, Isključenja: 6 minuta (Kostić 2, Miličević 2, Bučaj 2)

GORICA: Ceković 5, Marjanović, Laljek 3, Goričanec 1, Negran 1, Zrinušić, Klarica 3, Šalić, Ćavar 5, Ljubić 4, Sladoljev, Žarković, Šafranko 1, Tomašićć, Vrdoljak 8, Totić
Trener: Hrvoje Pekera
Sedmerci: 0/0, Isključenja: 8 minuta (Negran 2, Ceković 2, Ćavar 2, Ljubić 2)

FOTO: Katarina Franković

rk rudan labin rk gorica rukomet poraz