Glazbeno poetski program Giuseppini Martinuzzi u čast 14.2.2017. u Gradskoj knjižnici Labin

Glazbeno poetski program Giuseppini Martinuzzi u čast 14.2.2017. u Gradskoj knjižnici Labin

13.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U utorak, 14. veljače 2017. s početkom u 18.00 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, Grad Labin i Gradska knjižnica, glazbeno-poetskim programom Giuseppini Martinuzzi u čast obilježit će 173. godišnjicu rođenja revolucionarke, pjesnikinje, učiteljice... Giuseppine Martinuzzi.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate u programu koji započinjemo predstavljanjem projekta naše sugrađanke i književne prevoditeljice Angele Pataki „Književno djelovanje kao borba za pravdu i slobodu" koji je u širem smislu koncipiran na prikazivanju jednog segmenta rada labinske pjesnikinje i revolucionarke Giuseppine Martinuzzi, a odnosi se na književno djelovanje pjesnikinje u borbi za pravdu i slobodu. Podrška autorici u realizaciji projekta su Narodni muzej Labin i Zajednica Talijana „Giuseppina Martinuzzi". Uz autoricu Angelu Pataki o projektu i o Giuseppini Martinuzzi govorit će i kustos Vedran Kos.

 

Poetski dio donose nam učenici labinskih osnovnih škola Bruno Falco, Dino Peruško, Nicolas Pappalardo, Martina Zuliani, Ani Načinović, Marta Glavičić,  Ajdin Terzić i Melisa Džombić te pjesnici i pjesnikinje Labinštine Đulija Miletić, Rina Miletić, Bruna Gobo, Vanesa Aničić i Daniel Mohorović.

 

U glazbenom dijelu nastupit će Pjevački zbor NEO te učenici OŠ Matije Vlačića Labin Rikardo Načinović, Luka Blažina i Veronika Pervan.

 

Program će voditi i moderirati Morin Hukić.

 

S veseljem Vas očekujemo!

 

 

gradska knjižnica labin giuseppina martinuzzi