Glavičić i Demetlika odgovorili Alenu Kiršiću vezano za Maslinicu i kaznene prijave

Glavičić i Demetlika odgovorili Alenu Kiršiću vezano za Maslinicu i kaznene prijave

25.6.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Nakon što je Glas Iste objavio da je labinski obrtnik Alen Kiršić podnio kaznenu prijavu Uskoku protiv vodstva tvrtke Maslinica, bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika Labina te odgovornih u Gradu Labinu zbog, kako tvrdi, uzurpacije pomorskog dobra i kriminala, očitovali su se bivši i sadašnji gradonačelnik Tulio Demetlika i Valter Glavičić. Prokuristi i uprava tvrtke Maslinica, koja je u talijanskom vlasništvu i koje je Kiršić također prijavio Uskoku, i dalje o svemu šute.

- O navodnoj prijavi Alena Kiršića saznao sam iz vašeg upita i članka u vašem listu. Budući da nemam nikakvih saznanja o navodnim kriminalnim radnjama, nisam u mogućnosti komentirati tvrdnje gospodina Kiršića. U ovom slučaju očekujemo odgovor institucija kojima se direktno obratio gospodin Kiršić, navodi Tulio Demetlika, bivši labinski gradonačelnik, a sada dožupan.

Aktualni labinski gradonačelnik Valter Glavičić, koji je odradio jedan mandat te nakon pobjede na posljednjim lokalnim izborima započeo i drugi, također tvrdi da je za prijavu Uskoku saznao iz našeg upita, odnosno teksta u Glasu Istre.


- Ono u što sam u potpunosti siguran je to da ćemo Grad Labin i ja kao gradonačelnik biti na raspolaganju i surađivati s institucijama ako i kad nam se obrate. Zato neću komentirati navode iz teksta, koji, čini se, prije svega problematizira međusobni odnos lokalne turističke tvrtke i jednog obrta, smatra Glavičić.


Podsjetimo, poduzetnik Kiršić žali se na odnos Maslinice prema njemu, vezano za njegov vodeni tobogan i trampolin koji su postavljeni dijelom na zemljištu te tvrtke.

alen kiršić tulio demetlika valter glavičić kaznena prijava