Glasajte za mikroakciju labinske udruge NEO: Ples u slici / Udruga Nomen est omen

Glasajte za mikroakciju labinske udruge NEO: Ples u slici / Udruga Nomen est omen

9.1.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Organizacija: Udruga Nomen est omen
Mikroakcija: Ples u slici

 

OPIS AKCIJE:

Jedna od temeljnih zadaća udruge „NEO“  jest  njegovanje osnovnih ljudskih vrijednosti  te poticanje pripadnosti zajednici i razvitku osobnosti unutar zajednice, tolerancije prema različitosti kroz rad s mladima u različitim kulturno umjetničkim radionicama.

Mladim umjetnicima, pogotovo onima koji se još nisu afirmirali, u ovim vremenima izuzetno je teško. Bez obilnih stipendija, bez financijske potpore države, institucija i pojedinaca, bez radnog mjesta, bez galerija u kojima bi mogli izlagati, bez samog tržišta umjetnina, bez kupaca, za očekivati je da će većina umjetnika odustati od svog sna. Taj problem nije zaobišao ni kulturu labinštine. Postojeći ateljei „zbrinjavaju“ već afirmirane, profesionalne umjetnike, dok mladima nije pružena mogućnost takvog predstavljanja. 

U želji da se predstavi stvaralaštvo mladih umjetnika fotografije  Labina i okolice, namjera nam je organizirati samostalnu izložbu dvjema mladim umjetnicama sa svrhom njihove promocije i etabliranja na domaćoj umjetničkoj sceni. Akcija „PJESMA U SLICI“  zamišljena  je kao poticaj i inicijacija mladim umjetnicima čije vrijeme tek dolazi. Selekcijom radova bio bi zastupljen  širok spektar suvremenog likovnog izričaja kroz fotografiju  od strane iznimno talentiranih umjetnica mlađe generacije.

U vrijeme kada egzistencijalni problemi države ili pojedinaca  ugrožavaju egzistenciju umjetnosti,  posebice onih mladih umjetnika  koji još nisu stasali, ovakvi projekti su nužni i spasonosni. Mišljenja smo i da bi ove dvije mlade umjetnice  svojim opusom, na  izuzetno kvalitetan način mogle prezentirati našu lokalnu zajednicu te  uputiti apel svim institucijama, ali i privatnim poduzetnicima i njihovoj inicijativi na važnost umjetnosti  i „mladosti“ u umjetnosti.

Članovi udruge NEO, mlade umjetnice,   njihove obitelji  i prijatelji,  svojim će znanjem i talentima  osmisliti  koncepciju izložbe,  izvršiti   tehničku  pripremu  i brinuti se o održavanju prostora u kojem će se izlagati,  obavještavati javnost o događaju koji slijedi, a otvaranje i tijek izložbe pjesmom će uveličati  pjevački zbor udruge NEO.

Link gdje možete glasati:

 http://www.civilnodrustvo-istra.hr/hr/natjecaji/mikroakcije---glasovanje/ples-u-slici--udruga-nomen-est-omen.html#.Us1AWwBIUq4.facebook

 

 

civilno društvo udruga neo ples ples u slici