Franka Fonović najbolja natjecateljica u pointfightingu na međunarodnom kickboxing natjecanju BiH Open 2014.

Franka Fonović najbolja natjecateljica u pointfightingu na međunarodnom kickboxing natjecanju BiH Open 2014.

7.4.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Vijesti sa Internacionalnog kickboxing natjecanja   „BiH open 2014.-Otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine 2014.  održanom u Bihaću  05.04.2014. Franka Fonović najbolja natjecateljica u pointfightingu.

  

Na natjecanju pod patronatom svjetske kickboxing federacije, u organizaciji  kickboxing saveza BiH, nastupilo je 57 klubova iz 9 država sa 590  natjecatelja.

 

Na otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine,  labinski natjecatelji su kao i prošle godine bili  uspješni, te  se  sa  natjecanja  vratili kući sa 8 odličja : - 5 zlatna,  jedno  srebrno  i  dva  brončana.

 

Franka Fonović, trostruko zlatna, osvojila  je  zlato kod starijih kadetkinja  u pointfightingu  u kategoriji do 60 kilograma i u kategoriji  plus  60  kilograma, te u lightcontactu  do 60 kilograma, pa je sveukupno proglašena najboljom natjecateljicom u pointfightingu  za što je nagrađena peharom. Iako je ovo natjecanje iz godine u godinu sve jače,  Franka je sve kvalitetnija, te je bez većih problema osvojila prva mjesta. Pobijedila je i domaću predstavnicu, od koje je prije mjesec dana bila poražena u Bosanskoj Krupi.

Zlato je osvojio i Marino Faraguna u pointfightingu kod  juniora u kategoriji do 74 kilograma.

 

Filip Grbić   je u pointfightingu   kod mlađih kadeta u kategoriji do 47 kilograma   osvojio   srebro   dok  je  broncu osvojio    u  kategoriji  plus 47 kilograma. Prvi puta je Filip pobijedio mađarskog reprezentativca, člana Kirally tema, najjače svjetske ekipe za pointfighting, od čijih je članova redovito gubio.

  Broncu je osvojio Marino Faraguna u pointfightingu u kategoriji do 69 kilograma kao senior.

 

 

Josip Faraguna

 

 

kbk budokai kickboxing franka fonović filip grbić borilački sportovi marino faraguna