Franka Batelić spremna za Doru

Franka Batelić spremna za Doru

25.2.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Do početka sedamnaestog izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije odnosno Dore ostalo je još nekoliko dana te se svi sudionici intenzivno pripremaju za nastup bilo za polufinalnu večer u petak ili pak za finale u subotu. Ove godine iz Istre u opatijsku Kristalnu dvoranu odlaze dva izvođača: mlada Franka Batelić iz Rapca koja nastupa s pjesmom znakovitog naziva »Pjesma za kraj« te Alen Vitasović u duetu s jazz pjevačicom Lelom Kaplowitz koji će izvesti skladbu »Tamo gdje ljubav počinje«.


Prve, polufinalne večeri priliku da upravo njihova pjesma, od ukupno četrnaest, bude među šest najboljih koje prolaze dalje u finale imat će Lela i Alen, koji je u siguran u uspjeh pjesme.
- Naš najveći adut na ovoj Dori bit će upravo sama pjesma koja je izvanredna. Tako da ćemo svu pažnju posvetiti pjevanju te neće biti nikakve posebne koreografije. Bit će to više jedan spontani nastup. U svakom slučaju očekujemo prolazak u finale jer je pjesma zaista kvalitetna. »Tamo gdje ljubav počinje« već se vrti po radijskim postajama i zasad vrlo dobro kotira, kaže Vitasović koji najavljuje i skorašnju promociju spota za tu pjesmu koji je krajem siječnja sniman u opatijskom hotelu Mozart.
Kaže da nije imao priliku poslušati pjesme ostalih sudionika Dore, osim one Franke Batelić, za koju veli da će sigurno dobro proći te je jedna od njegovih favorita, te onu grupe Aria, koja također ima dobru pjesmu.
Nakon Dore najavljuje i novi album, a otkrio nam je i da je moguć njegov naknadni ulazak u reality show Farma Nove TV, s čijom je produkcijom još u pregovorima.


Lela Kaplowitz, koja čini drugu polovicu ovog dueta, također se slaže se s Vitasovićem da za Doru imaju kvalitetnu pjesmu.
- To je jedna od onih stvari koje čovjek ne planira, to je novo područje koje tek otkrivam. Zahvaljujem Alenu Vitasoviću što mi je pružio priliku i što je riskirao angažiravši jazz pjevačicu da s njim otpjeva pop pjesmu. Mislim da smo OK kombinacija, pjesma je kvalitetna. Ja sam nova u tim vodama, uzbudljivo mi je sve to i radujem se nastupu. Nadam se da će mi Dora otvoriti neka nova vrata i da će me ljudi još više upoznati. To je dobra promocija, kazala je nedavno za naš list Kaplowitz.
Izravno u finale pak ulazi Franka Batelić i to s pjesmom »Pjesma za kraj«, a o nastupu u subotu nije željela previše otkriti.


- Upravo odlazim u Opatiju gdje nas narednih dana očekuju nebrojene probe. Za koreografiju je zadužena Ivona Perkov, ali vam neću reći o čemu se točno radi. Neka to bude iznenađenje. Za styling je zadužen Elfs, a haljina za nastup bit će odlična. U svakom slučaju dat ću sve od sebe da odradim dobar nastup, kazala je Franka koja nakon Dore nastavlja s finaliziranjem albuma prvijenca.

Roberto LICUL

Pjesme u polufinalnoj večeri


Ime pjesme Izvođač
«Ritam da se ritam« Čager Zoc i Papak dance company
«Tamo gdje ljubav počinje« Alen Vitasović i Lela Kaplowitz
«Makni se« Marta Kuliš
«Poljupci u boji« Feminnem
«Tebe imam ja« Maja Vučić
«Stranci« Marko Tolja
«Daj mi jedan razlog« Ivo Gamulin Gianni
«Voljet ću te sutra« Jelena Radan
«Ma gdje bila« Mario Battifiaca
«Ljubav ima tvoje lice« Ricardo Luque i Maja Vasilj
«Kao jedno« Sandra Bagarić
«Dečko« Sane
«Ne damo te pismo naša« Tomislav Bralić & klapa Intrade
«Samo ti« Dražen Žanko

Pjesme koje izravno ulaze u finale


Ime pjesme Izvođač
«Opet« Viva
«Mrzim spore stvari« Ana Bebić
«Pjesma za kraj« Franka Batelić
«Istina je« Aria
«Što će mi ljubav« Ruswaj
«Lijepa Tena« Igor Cukrov
«Još uvik« Hari Rončević i kvartet Bravo
«Srce moram seliti« Denis Dumančić
«Zlatna rijeka« Danijela Pintarić
«To nisam ja« Mijo Lešina

 

 

Skinite pjesmu s kojom će se Franka Batelić predstaviti na Dori

 

Franka Batelić Pjesma za Kraj (Dora 2009) (6,89MB mp3)

 

franka Batelić dora dora2009 pjesma za kraj alen vitasović mp3 download