Franka Batelić sa plagijatom na Dori? Unatoč gripi Franka najavljuje vrhunski nastup (Video)

Franka Batelić sa plagijatom na Dori?  Unatoč gripi Franka najavljuje vrhunski nastup (Video)

27.2.2009. // Nacional // Objavljeno u kategoriji Glazba

Mlada pjevačica izvodi skladbu "Pjesma za kraj", koja neodoljivo podjsće na "One Way Ticket" britanskog Eruption benda. Hoće li joj to osigurati glasove publike, vidjet će se u subotu.

Odavno je poznato da se na Doru prijavljuju pjesme lookalike, odnosno uhu jako poznate pjesme, za koje je teško formalno pravno utvrditi da li su pravi plagijati, ali svi znamo da smo ih već negdje čuli. Tako se ove godine na tapeti našla pjesma Franke Batelić - Pjesma za kraj.

Radi se dakle o pjesmi koja neodoljivo podsjeća na svima poznatu pjesmu One Way Ticket - Eruption benda iz Britanije. Naime pjesma One Way Ticket iz 1979 godine ima toliko sličan ritam i melodiju, da bi svatko mogao zaključiti kako je pjesma Franke samo prevedena na hrvatski. No, takve stvari nisu nimalo čudne i nepoznate na festivalima poput Dore, jer u zadnjih nekoliko godina sve je češća pojava da izvođači prekrste nečiju pjesmu u svoju.

Pobjednica Showtimea sigurno ni sama nije svjesna da je njezina pjesma prilično slična velikom svjetskom hitu , jer se ona nije ni rodila dok je One Way Ticket žarila i palila plesnim podijima, ali jedno je sigurno, a to je da Miro Buljan i Boris Đurđević, koji potpisuju glazbu i aranžman znaju čija ih pjesma inspirirala.

Franka nastupa na Dori u subotu, u kratkoj Elfs haljini bez jednog rukava, te će izvoditi vratolomije sa svojim plesačima. Hoćemo li i ove godine poslati na Eurosong pjesmu koja će osvojiti najmanje glasova možemo za sada samo pretpostaviti, ali ako pogledamo nekoliko godina unatrag, vidimo da je to tako.
Želite li se i sami uvjeriti u sličnost, pogledajte video:

 

Franka Batelic (2009) vs. Eruption (1979)

 

 
Foto: Facebook, Franka Batelić Fan Page

 

franka batelić dora 2009 pjesma za kraj mp3