Franka Batelić sa pjesmom "Ruža u kamenu" pobijedila na OGAE Song contestu (Audio)

Franka Batelić sa pjesmom "Ruža u kamenu" pobijedila na OGAE Song contestu (Audio)

27.10.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Franka Batelić s pjesmom Ruža u kamenu osvojila je članove OGAE mreže koja okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurosonga. U konkurenciji od 28 pjesama, Hrvatska je osvojila 164 boda, iza nas je Velika Britanija sa 137 i Grčka sa 130 bodova. Srbija je osvojila 9. mjesto sa 75 bodova. Ovo je prva pobjeda Hrvatske na ovom natjecanju koje se održava od 1986. godine.


Koliko je za mladu glazbenicu bitan ovaj uspjeh govori podatak da je Franka iza sebe ostavila svjetski poznati boy band Take That koji je predstavljao Veliku Britaniju s popularnim hitom Rule the world, grupu Sonohra koji su osvojili ovogodišnji San Remo u Italiji, ali i našu susjedu Seku Aleksić koja je Srbiju predstavljala pjesmom Aspirina.
Više o OGAE Song Contestu 2008. doznajte na http://ogaesongcontestspain2008.com/.

Frankinu Ružu u kamenu za hrvatsku predstavnicu odabrali su članovi Eurofest Hrvatska (OGAE Hrvatska) koji su ove godine sjajno pogodili europski ukus. Podsjetimo, pjesma s kojom se Franka predstavila na ovogodišnjem 12. Hrvatskom radijskom festivalu na hrvatskom prednatjecanju za OGAE Song Contest pretekla je drugoplasiranu Coloniu s pjesmom “Pod sretnom zvijezdom”. Na listi za izbor bili su i Luka Nižetić, Marko Tolja, Ivana Radovniković, Karma, Nina Badrić i Severina s pjesmom "Gas, gas".


Prošle godine Hrvatsku je predstavljala Lana Jurčević s pjesmom Jedan razlog (23. mjesto), godinu prije Luka i Lana s pjesmom Prava ljubav, a proteklih godina na natjecanju su se predstavili Magazin, Vanna, Jelena Radan, Ivana Banfić i Severina s pjesmom Ajde, ajde zlato moje (19. mjesto 2001. godine).

OGAE Song Contest je audio event u okviru OGAE mreže (najvećeg fankluba ljubitelja Eurosonga), gdje lokalna OGAE udruženja biraju, a potom šalju pjesmu iz svoje zemlje na natjecanje. Pjesma mora biti objavljena u posljednjih godinu dana i ne smije imati povezanosti s lokalnim natjecanjem i Eurosongom te godine, a autor pesme i izvođač moraju biti iz zemlje sudionice. Domaćin je OGAE udruženje čija je pjesma pobijedila na prethodnom OGAE natjecanju. Udruženje koje je domaćin natjecanja skuplja pjesme, biografije izvođača i ostale materijale izvođača, a potom izrađuje jedinstveni CD materijal koji šalje zemljama sudionicama. OGAE udruženja, koja sudjeluju među svojim članstvom organiziraju glasanje i na osnovu tih podataka raspodjeljuju glasove po eurovizijskom principu. Zbrajanjem glasova iz svih OGAE udruženja, dolazi se do pobjednika, koji ima čast organizirati natjecanje sljedeće godine.

OGAE natjecanje ove je godine održano u Španjolskoj, a sljedeće godine domaćin će biti Hrvatska!

 

Franka Batelić Facebook Fan Page.

Ovdje možete skinuti ili slušati pjesmu koja je osvojila Europu:

Franka Batelić, Ruža u kamenu mp3

 

U audio prilogu poslušajte što je Franka izjavila za Radio Labin

U telefonskom razgovoru Franka je otkrila da su joj maksimalnih 12 bodova dale najveće zemlje Europe.(Prilog Franka Batelić)

 

Franka Batelić Ruža u kamenu mp3 HRF OGAE Song Contest HRF pobjeda dowload