Franka Batelić nada godine HrTop20

Franka Batelić nada godine HrTop20

5.1.2009. // Dnevnik.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

HrTop20 - Najrelevantnija top lista u Hrvatskoj odabrala je najbolje izvođače u 2008. godini.

Otkako je pobijedila na natjecanju Showtime, Franka je postala miljenica publike, ali i medija. Svaki njen korak pomno se prati, a svojim šarmom, ljepotom, te ponajprije odličnim glasom osvojila je sve oko sebe. Naime, njen drugi singl ''Ruža u kamenu'' gotovo je uspio ući među dvadeset najslušanijih (22. mjesto godišnje liste), a na Radijskom festivalu pripala joj je jedna od nagrada.

Uz to, Franka je bila izbor hrvatskih fanova Eurosonga za europsko natjecanje OGAE Song Contest. U mreži koja okuplja četrdesetak europskih klubova ljubitelja Eurosonga, upravo je Franka pobijedila, ostaviši iza sebe grupu Take That, pobjednike San Rema ili Seku Aleksić. Franka se sprema i na Doru, radi pjesmu za Radijski festival, a u prvoj polovici godine izaći će i njen album prvijenac. Sve to bilo je dovoljno da nada godine HrTopa20 postane upravo ova mlada pjevačica.

''Stvarno sam jako zahvalna i ponosna. Nadam se da se nećete razočarati. Vjerujte u mene'', rekla je Franka. U izboru je sudjelovalo šezdesetak radijskih postaja iz čitave Hrvatske, članica Media servisa, što ovaj odabir definitivno čini relevantnim.

Uz hitove na top listi, kriteriji za odabir bili su i uspjesi na drugim poljima estradnog djelovanja: izlazak albuma, uspješne turneje i koncerti te naravno pjesme koje su vladale top listama. Tako su laureati u zabavnoj kategoriji: Halid Bešlić (pjevač), Severina (pjevačica), Baruni (grupa) i Armin (nada godine). U pop rock kategoriji slave: Tony Cetinski (pjevač), Nina Badrić (pjevačica), Prljavo kazalište (grupa) i Franka (nada godine). Nagrade će biti uručene na svečanoj manifestaciji, o čijem ćemo vas datumu naknadno izvjestiti. 

franka batelić hrtop20 nada godine showtime ruža u kamenu