Franka Batelić i Franko Krajcar na Dori

Franka Batelić i Franko Krajcar na Dori

18.1.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na ovogodišnjem izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije Dora 2010., koja će se 5. i 6. ožujka održati u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, nastupit će i dvoje pjevača iz Istre. Franka Batelić izvest će pjesmu "Na tvojim rukama", dok će Franko Krajcar u pratnji grupe Indivia izvesti skladbu "Jobrni je jobrni".

Iako neće nastupiti na Dori, svestrana Tamara Obrovac stoji iza pjesme "Bez tebe", za koju potpisuje glazbu, tekst i aranžman, izvest će se riječka vokalna skupina RiverS.

Pobjednik ovogodišnje Dore sudjelovat će na izboru pjesme Eurovizije koja će se 25., 27. i 29. svibnja održati u Oslu.

Među skladbama s pozivnog natječaja je "Na tvojim rukama" koju će izvesti Franka Batelić. Glazbu i aranžman potpisuju Miro Buljan i Boris Đurđević, a tekst Neno Ninčević. Franka je i prošle godine sudjelovala na Dori i to s "Pjesmom za kraj". Iako nije pobijedila, Franka je drugu godinu izabrana za hrvatskog predstavnika na OGAE Song Contestu, svojevrsnom pandanu Eurovizije.

Pjesma Franka Krajcara na Doru je došla putem javnog natječaja. Franko za numeru "Jobrni je jobrni" potpisuje glazbu i tekst, dok je aranžman uradio Mauro Giorgi. "Poslao sam ovu pjesmu na natječaj jer sam želio vidjeti da li će uopće proći, a uz to želio sam široj javnosti predstaviti svoj glazbeni izričaj", kaže Franko Krajcar koji ne očekuje pobjedu.

Tamara Obrovac o pjesmi "Bez tebe" kaže: "Riječ je o pjesmi koju sam napravila za novi album vokalne skupine Rivers, a koju su djevojke odlučile prijaviti za Doru. To je jedna nepretenciozna retro i latino-šlager pjesma." (R. LICUL)

 

Na tvojim rukama, naziv je pjesme s kojom će se ove godine Franka predstaviti na 18. izboru hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije - Dora 2010, koji će se održati 6. ožujka u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner.
Pjesmu je potpisao provjereni tim koji je uz Franku od samog početka - Miro Buljan, Boris Đurđević i Neno Ninčević.
U tijeku su Frankine pripreme za nastup, na kojemu će također raditi stalni tim - za styling je zadužen modni dvojac Efs, šminka Simona Antonović, aza frizuru se brine Institut Ruža Kerastase.
Za nastup na Dori, najavljujemo iznenađenje, pa bi se uz koreografiju Ivone Perkov, na pozornici Dore uz Franku moglo pojaviti i još poneko iznenađenje. Više uskoro...

 

Franka Batelić showbiz glazba pjesma dora eurovizija franko krajcar