Franka Batelić (061 5212) plasirala se u finale 12.HRF

Franka Batelić (061 5212) plasirala se u finale 12.HRF

5.5.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Na današnjoj press konferenciji 12. Hrvatskog radijskog festivala, predstavljen je projekt edukativno humanitarne kampanje „Zapleši sa mnom“. Direktorica Odnosa s javnošću tvrtke dm, gospođa Marinka Akrap izvjestila je o kampanji čija je svrha prikupljanje sredstava za pokretanje Akademije plesa u zagrebu. Naime, teorija i praksa plesa djelomično se predaje na kinezološkom fakultetu, dok specijaliziranog studija kod nas nema. Iz tog razloga, dm je odlučio veliki interes za plesom nakon serijala „Ples sa zvijezdama“ usmjeriti ovoj plemenitoj akciji. Pjesma „Zapleši sa mnom“ u izvedbi Luke Nižetića, pobjednika posljednjeg TV serijala, u konkureciji je pop rock glazbe na 12. HRF-u, a DVD s tom pjesmom i upute s koreografijom u prodaji su u trgovinama dm po izrazito popularnoj cijeni. Sav prihod od prodaje DVD-a usmjeren je u fond za osnivanje Plesne akademije. Akcija se provodi pod pokroviteljstvo Ministarstva prosvjete i sporta.
Direktor Hrvatskog radijskog festivala prezentirao je rezultate glasovanja za prve grupe polufinalista. Prema glasovanju slušatelja radiopostaja, glazbenih urednika, telefonskog glasovanja putem telefona 061 te glasovanja na portalima u pop rock kategoriji situacija je sljedeća:
1. Antonija Šola
2. E.T.
3. Ivana Banfić
4. Franka Batelić
5. Karma

što znači da se prvih četvero plasira u finale u Opatiji, a grupa Karma još ima šanse za plasman temeljem rezultata ukupnog telefonskog glasovanja.
U kategoriji zabavne glazbe rezultati su sljedeći:
1. Miroslav škoro
2. Leo
3. Jasmin Stavros
4. Mate Bulić
5. Rajko Suhodolčan

Gospodin Suhodolčan također još ima šanse za Opatiju na temelju telefonskog glasovanja.

 

 

(VIDEO) Franka Batelić: Karijeru gradim kvalitetno i polako (2.5.2008.)

 

 

Franka Batelić, Ruža u kamenu mp3

 

 

Ovdje pogledajte spotove svih sudionika.

 

 

Sve pjesme dostupne za download sa HRF-a

 

 

12.hrvatski radijski festival

Franka Batelić Ruža u kamenu Miro Buljan HRF radijski festival Opatija Boris Đorđević mp3