Folšarija u subotu svrgava labinsku vlast

Folšarija u subotu svrgava labinsku vlast

22.1.2014. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Karnevalska skupina Labinjonska kompanija - domoća folšarija u subotu će jušto u podne na trgu kraj tržnice preuzeti ključeve Grada, a potom u "Điru po Labinštine" i svrgnuti vlast i u susjednim općinama. Krabulje će tog dana obići Nedešćinu, Čepić i Kršan, a uspješan pohod proslaviti na plesu pod maskama na Dubrovi, gdje će svirati Duo Rial.

Iz Folšarije najavljuju da će se karneval u Labinu održati 15. veljače. Prvog ožujka priredit će se, pak, dječja povorka te paljenje "malog pusta". Dječji maskenbal održat će se 4. ožujka u sportskoj dvorani SŠ Mate Blažine, a istog će dana na lomači skončati pravi pust, krivac za sve prošlogodišnje nedaće.

Dan kasnije, na Pepelnicu, u Mošćeničkoj Dragi na smotri zastavaLabinjonska kompanija - domoća folšarija zaključit će gotovo dva mjeseca dugo maškarano ludovanje.

Naziv labinskog pusta još je u strogoj tajnosti, a Folšarija će ove godine, kako doznajemo od njenog predvodnika Darka Batelića - Pipice, navući masku pod nazivom "Čovjeće, daj naljuti se!". (I. R.)

 

maškare darko batelić pipica karneval labinjonski đir labinjonska kompanija domoća folšarija