Fizičari labinske Srednje škole uspješni na županijskom natjecanju

Fizičari labinske Srednje škole uspješni na županijskom natjecanju

27.10.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Županijsko natjecanje iz fizike za školsku godinu 2019/20  održalo se 28.9.2020. Iako je trebalo biti u ožujku, zbog epidemiološke situacije, županijska se natjecanja održavaju u rujnu u cijeloj Republici Hrvatskoj. Na natjecanju je sudjelovalo 7 učenika iz naše škole. U skupini I. natjecali su se učenici prvog razreda gimnazije i prvog i drugog razreda strukovnih četverogodišnjih škola. David Vorano (I.f razred u šk.g. 2019./20.) je osvojio 3. mjesto. Iz istog razreda su sudjelovali i Matija Pajcur (4. mjesto) te Karlo Strel (8. mjesto).

U skupini II. natjecali su se učenici drugog  razreda gimnazije i trećeg  razreda strukovnih četverogodišnjih škola.  Petar Dundara (3.e razred) dijeli treće  mjesto (zajedno s učenikom iz pazinske Gimnazije i strukovne škole), a Licul Robertino (2.f) je osvojio 12. mjesto.

U skupini III.  natjecali su se učenici trećeg  razreda gimnazije i četvrtog  razreda strukovnih četverogodišnjih škola.  Šverko Martin  (4.e razred u šk.g. 2019./20.) je osvojio 2. mjesto, a Mateo Dobrić 3. mjesto.

U skupni IV. u našoj županiji natjecanju u rujnu nije pristupio nijedan učenik, budući je riječ o maturantima gimnazije iz prošle školske godine. Iz naše škole na natjecanje su se bili plasirali Antonija Turković (4.o) i Aleksandar Parenta (4.f). U međuvremenu su korigirali listu te je na državno natjecanje pozvan učenik iz Gimanzije Pula (imao je 40 bodova). Prag za Državno u Skupini III. je bio 38 bodova, a naš bivši učenik Martin Šverko imao je 36 bodova. To je već drugi put da mu je za dlaku izmaklo državno. Mentor svim učenicima bio je profesor fizike Nedeljko Mandić

(Tekst: Nedeljko Mandić)


ssmb.hr


srednja škola mate blažina natjecanje iz fizike fizika martin šverko petar dundara antonija turković aleksandar parenta nedjeljko mandić