Filipović štrajka pred zaključanim vratima

Filipović štrajka pred zaključanim vratima

10.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LABIN -»U svoje ime i kao predstavnik dvjestotinjak nezadovoljnih obrtnika koji su potpisali peticiju za smjenu predsjednika Narčiza Smokovića i tajnika Arduina Golje želim se ograditi od djelovanja Adriana Kiršića jer ono ne pridonosi smirivanju situacije«, rekao nam je jučer Vilim Filipović u povodu našeg članka o početku njegovog štrajka glađu u prostorijama labinskog Udruženja obrtnika.

Kiršić je član Udruženja, ali prekjučer je zajedno s njim u prostorije ušao kao novinar koji prikuplja informacije za svoju internet stranicu, putem koje već duže vrijeme napada rad tajnika Golje. Još je poznatiji po krajnje oštroj kritici gradske uprave.


Filipović je u utorak oko 12.30 sati od Golje zatražio Statut, poslovnik i pravilnik o radu Udruženja, ali mu ih on nije dao jer je bio zauzet revizijom koju su obavljale djelatnice HOK-a. Nakon toga je sjeo u prostorije Udruženja s namjerom da ondje ostane dok mu se ne udovolji. Oko 17 sati zatekli smo ga u prisutnosti predsjednika Smokovića, koji nam je rekao da mu je dao Statut te da ostala dva akta može pronaći na internetu. Međutim, Filipović nije pokazivao namjeru da odustane, odnosno izađe iz prostorija Udruženja.


Jučer oko 8 sati zatekli smo ga na parkiralištu ispred zgrade bivšeg IUR-a u kojoj je sjedište Udruženja. Ispričao nam je da je noć proveo u automobilu nakon što su ga zaštitari izbacili iz prostorije. Pokazao nam je i prst s lakšim ozljedama, koje navodno potječu od naguravanja sa zaštitarima.
Kako kaže, Smoković i Golja su se obratili policiji koje im je savjetovala angažiranje zaštitara koji će paziti na njega tijekom noći. No, oni su ga oko 20 sati izbacili i zaključali vrata, a u prostoriji su ostale njegove osobne stvari. Filipović je potom pozvao policiju koja mu je rekla da zaštitari kao predstavnici udruge imaju pravo zaključati prostorije, a da on u njih može ponovno ući ujutro, kad počne radno vrijeme.


No, jučer tijekom cijelog dana nitko od zaposlenih nije došao na posao, a na telefonske pozive nisu se javljali ni predsjednik ni tajnik. Filipović nastavlja štrajkati ispred vrata, odnosno noću na parkiralištu.

R. SELAN

Vilim Filipović Labinski obrtici Udruga obrtnika HOK peticija malverzacije podmetanja gospodarstvo Labin Udruga obrtnika HOK štrajk glađu