Europsko prvenstvo za klasu Laser 4.7. Antonio Milevoj i Leon Kalac izborili zlatnu grupu

Europsko prvenstvo za klasu Laser 4.7. Antonio Milevoj i Leon Kalac izborili zlatnu grupu

29.7.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 17. do 24. srpnja, u poljskom gradu Gdynia održano je Evropsko prvenstvo za klasu Laser 4.7 na kojem su učestvovali i natjecatelji JK Kvarner, Antonio Milevoj i Leon Kalac. Odlazak u Poljsku organiziran je zajedno sa prijateljskim klubovima, JK Uljanik Plovidba iz Pule, JK Maestral iz Rovinja i JK Horizont iz Poreča. Osim navedenih klubova, kao predstavnici hrvatskih jedara nastupili su i članovi JK Baška. U muškoj konkurenciji prijavljeno je 162 jedriličara a u ženskoj 66. 

Na slici, od lijeva na desno: Nenad Borić, Leon Kalac, Matej Rapić, Iva Vlahinić, Ivan Vlahinić, Martin Verbanac, Antonio Milevoj, Sven Stevanović, Luka Krivičić i Igor Barbelić.

U muškoj konkurenciji, prva tri dana jedrile su se kvalifikacije te nakon toga tri dana finalne serije u kojem je flota podijeljena u tri grupe, zlatnu, srebrenu i brončanu prema rezultatima ostvarenim u kvalifikacijama. Nakon odjedrenih šest kvalifikacijiskih plovova Antonio Milevoj i Leon Kalac jedrili su vrlo dobro, ulazili su u cilj u prvih 10 do 20 posto flote. Antonio je u kvalifikacijama predvodio hrvatska jedra sa ulascima u cilj na 7., 12., 28., 3., 10. i na kraju 44. mjestu. Leon je također jedrio dobro u tom prvom dijelu i ulazio je u cilj na 34., 10., 14., 12., 17., i 22. mjestu. Nakon odbacivanja najlošijeg plova oboje su uvjerljivo izborili plasman u zlatnoj grupi. S početkom finalne serije djelomično zbog izrazito teških i promjenjivih uvjeta na regatnom polja obojica padaju rezultatski, osobito Leon koji je u sedmom plovu ušao u cilj na odličnom 12. mjestu medjutim nakon toga nije uspio zavšiti plov ispod 30. mjesta te je sa ukupnih 240 bodova regatu završio na 49. mjestu. Iako je od početka jedrio bolje, isti scenarij i kod Antonia, u prvom plovu finalne serije ušao je u cilj na odličnom 11. mjestu medjutim nakon toga ostvario je ulaze na 32., 27., 50., 20. i 26. mjestu te sa ukupnih 176 bodova završio regatu na 30. mjestu. 

S obzirom da je ovo obojici prvo natjecanja ovog ranga i tek početak u klasi Laser nadamo se u budućnosti još boljim nastupima, JK Kvarner želi zahvaliti svim sponzorima, pokroviteljima i članovima koji su donirali i pomogli prikupiti financijska sredstva za realizaciju odlaska Antonia Milevoj i Leona Kalca na ovo Evropsko prvenstvo klase Laser 4.7.

U muškoj konkurenciji titulom evropskog prvaka okrunio se talijan Gallinaro Guido, srebro je pripala takodjer talijanu Fornasari Alessandru a bronca nizozemcu Paardekooper Stijnu. U ženskoj konkurenciji prva dva mjesta pripala su ponovo Italiji, zlato Cattarozzi Federici, srebro Navoni Elisi dok je bronca pripala španjolki Sanchez Carloti.
 
JK Kvarner
 
 

leon kalac antonio milevoj jk kvarner regata jedrenje