Ernečić:“Na bodovnoj listi za dodjelu stipendija vidljivi su nedostaci!“

Ernečić:“Na bodovnoj listi za dodjelu stipendija vidljivi su nedostaci!“

19.11.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina vijećnik SDP-a Željko Ernečić ponovno je potaknuo pitanje vezano uz Odluku o visini naknade za rad članova Gradskog izbornog povjerenstva, članova biračkih odbora i informatičara za koju je rečeno da je  donijelo Gradsko vijeće.

 

Zatražio je Odluku na uvid, a ukoliko ista ne postoji zatražio je odgovor gradonačelnika. Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika izdvojio je kao je odluku donijelo Poglavarstvo na prijedlog izbornog povjerenstva. Ernečić je također imao opasku na prijedlog bodovnih lista za dodjelu stipendija za školsku godinu 2009./2010. Ističe kako su vidljivi nedostaci kriterija i pravilnika. Ove je godine gradonačelnik donio odluku o stipendiranju 7 studenata viših godina deficitarnih studija. Na natječaj se javilo 6 studenata.

 

S druge strane Grad stipendira 5 učenika srednjih škola te na bodovnoj listi troje učenika ima isti broj bodova. Šesti na listi, odnosno kandidat koji ne dobiva stipendiju dolazi iz obitelji samohranog roditelja, s troje ili više djece te je obitelj korisnik pomoći za uzdržavanje. Ernečić je predložio da se učeniku omogući stipendija, odnosno dodijele sredstva od neisplaćene stipendije za deficitarne djelatnosti, što je i prihvaćeno.

 

obrazovanje financiranje željko ernečić deficitarna zanimanja bodovne liste stipendije labin učenici studenti prijedlog lista stipendista