Erin Basaneže, Antonela Ljubičić, Martin Franković, Saira Suljić i Alison Farkaš ljetni su najčitatelji Gradske knjižnice Labin

Erin Basaneže, Antonela Ljubičić, Martin Franković, Saira Suljić i Alison Farkaš ljetni su najčitatelji Gradske knjižnice Labin

8.9.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Gradska knjižnica Labin i ovoga je ljeta za sve ljubitelje knjiga organizirala natjecanje „Ljetni najčitatelj“ koje se provodilo u pet kategorija u razdoblju od 20. lipnja do 31. kolovoza, a s ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja kod svih dobnih skupina korisnika Knjižnice.


Susret s ljetnim najčitateljima održan je danas u Gradskoj knjižnici povodom Međunarodnog dana pismenosti koji se svake godine obilježava upravo 8. rujna.


U Natjecanju je sudjelovalo ukupno 19 članova Knjižnice, a Ljetni najčitatelji prema dobnim kategorijama su:

  • Erin Basaneže u kategoriji Predškolci

  • Antonela Ljubičić u kategoriji Učenici mlađih razreda osnovne škole

  • Martin Franković u kategoriji Učenici starijih razreda osnovne škole

  • Saira Suljić u kategoriji Učenici srednje škole

  • Alison Farkaš u kategoriji Odrasli.

Za sudjelovanje u Natjecanju trebalo je ispuniti prijavnicu te sve naslove pročitanih knjiga, dojmove, citate upisivati u posebnu tablicu koju su knjižničarke pripremile za sve sudionike.


Ljetni najčitatelji pročitali su ukupno 173 knjige, a svi natjecatelji zajedno 439 knjiga iz fonda Gradske knjižnice.


Na održanom susretu prisutnim Ljetnim najčitateljima ravnateljica Silvia Fiamengo uručila je prigodne nagrade - diplomu, besplatnu godišnju članarinu i, naravno, knjige. Dvoje pobjednika, koji iz objektivnih razloga nisu mogli nazočiti današnjem susretu, nagradu će moći preuzeti u Knjižnici.


Zahvaljujemo svim ovogodišnjim natjecateljima na sudjelovanju i veseli nas što ste ljeto proveli s nama i našim knjigama.


Gradka knjižnica Labin

Erin Basaneže Antonela Ljubičić Martin Franković Saira Suljić Alison Farkaš gradska knjižnica labin čitanje najčitatelj