Enis Bešlagić i Zuhra s predstavom "Od E do Z" do suza nasmijali prepuno labinsko kino

Enis Bešlagić i Zuhra s predstavom "Od E do Z" do suza nasmijali prepuno labinsko kino

15.1.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Predstava «Od E do Z» u kratkom je periodu izazvala velik interes medija  kao i  publike diljem Hrvatske, a u četvrtak navečer taj interes preselio se i na labinsku publiku koja je u vrlo velikom broju nahrupila u Kino Labin.

Enis Bešlagić i Zlatan Zuhrić Zuhra predstavljaju autentične likove i sredine iz kojih dolaze, što je i srž cijele ove predstave, a njezina bezvremenost  uklapa se u bilo koju sredinu ovih naših prostora bivše nam države.

 

Radnja komedije zbiva u zatvorskoj ćeliji u kojoj se nađu Enis i Zuhra  nakon uhićenja. Zuhra zbog napada na američkog predsjednika, a Enis zbog imitiranja Karle del Ponte. Prije uhićenja bili su poznati glumci, Enis imitator, a Zuhra ulični zabavljač. Zajedno sanjare o boljem životu, a nakon zabavnih ideja te još urnebesnije analize, kao pravi pripadnici današnjeg društva, dolaze na ideju da se jedino mogu obogatiti pljačkom banke nakon što izađu iz zatvora, te u samoj ćeliji razrađuju precizan plan pljačke. Kroz niz komičnih scena prolaze plan pljačke, te na kraju osmisle sve do najsitnijeg detalja. Odmah po izlasku iz zatvora, odlaze u akciju...

 

Vrhunska i dinamična gluma jednih od najpoznatijih komičara u Hrvatskoj, dala je jedan vrlo dobar presjek mentaliteta, te stanja našeg duha u uobičajnim svakodnevnim situacijama u cilju vraćanja stare slave koju su protagonisti ove komedije imali nakon što ih je splet nesretnih okolnosti naveo na put lake zarade, a time i na probleme.

 

Predstava za koju se tražila karta više (uvela se i cijena za stajanje), definitivan je pokazatelj da interesa za kulturno zabavne događaje ima, te da se pri odabiru predstava uvijek težište treba staviti na kvaliteti predstave, te da i u ovo vrijeme za dobru i kvalitetnu zabavu, a time i filtriranje samog sebe treba pronaći vremena.

 

predstava kino labin od e do z enes bešlagić zlatan zuhrić zuhra komedija zuhra