Emisije Radio Labina financira Agencija za elektroničke medije sa 130 tisuća kuna

Emisije Radio Labina financira Agencija za elektroničke medije sa 130 tisuća kuna

16.8.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Velik dio istarskih elektroničkih medija može se pohvaliti da ih sufinancira Agencija za elektroničke medije. Određeni programski sadržaji dijelom se financiraju iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, a dodjeljuju se nakladnicima radijske i televizijske djelatnosti.
Od naših radijskih nakladnika poticaj u visini od 77,7 tisuća kuna za emisije »Zelena Istra« i »Dogodilo se na današnji dan« dobio je Arena radio, radio Stella Maris za »Umašku kroniku« i »Cenacollo« dobio je 89 tisuća kuna, a Radio Giardini iz Pule 128 tisuća kuna za emisije »Multi kulti«, »Mare nostrum« i »Pula u svijetu«. Radio Zona Buzet za emisije »Akademija glagoljaša«, »Iz zone u zonu« i »SOS za Motovunsku šumu« primio je više od 140 tisuća kuna, dok je Radio Rovinj za »Quatro ciacole«, »Radio Flash« i »Barba Gašpar i kum Grgo« dobio nešto više od 157 tisuća kuna.


Pulskom Radio Maestralu sufinanciraju se emisije »Navigator« i »Jazzbina« sa 111,6 tisuća kuna, Radio Labinu »Settimanell albanese«, »Užance« i »Mikrofon u sredini« sa 130 tisuća kuna, Radio Eurostaru iz Umaga »Javljanja iz gradova i općina« i »Festival monodrame« sa 125 tisuća kuna, a Radio 052 iz Pazina 99 tisuća kuna dobiva za »Tjednik« i »Il treno di pisino«.

Radio Istra je za emisije »Znanstveni leksikon«, »Draga nam je Istra« i »Microfono aperto«, prema procjeni Vijeća za elektroničke medije, zaslužila najviše, 170,8 tisuća kuna.
Televizijske kuće Nezavisna istarska televizija i TV Nova također su dobile državne poticaje. NIT je za svoje emisije »Kolajna od kvadri«, »Panorama regionale«, »Zlatna ribica« i »Point Istra« primila čak 783,6 tisuća kuna, a TV Nova za »Comunita«, »Puna je Pula« i »Art klub« više od 651 tisuću kuna.
Prijave na javni natječaj dostavila su 143 radijska i 21 televizijski nakladnik iz cijele države.

B. B.

Radio Labin financiranje sponzorstvo poslovanje emisije Agencija z aelektroničke medije