Elektrotehničari Dalen Grdić i Noa Bertović iz labinske Srednje škole 4. na međunarodnom natjecanju Balkan junior 2019.

Elektrotehničari Dalen Grdić i Noa Bertović  iz labinske Srednje škole 4. na međunarodnom natjecanju Balkan junior 2019.

8.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Od 2. do 5. svibnja 2019. u Ohridu (Sjeverna Makedonija) održalo se 7. međunarodno natjecanje Balkan Junior. Domaćin natjecanja bila je škola OEMUC „Sv. Naum Ohridski“. Iz Srednje škole Mate Blažine sudjelovali su učenici Dalen Grdić i Noa Bertović (3.e) pod mentorstvom nastavnika Ivice Komadine i Alena Šestaka, a u pratnji Bosiljka Tadića, partnera Škole.
Projekt „Balkan Junior“ nastao je kao ideja da se povežu škole sličnih zanimanja iz različitih država Balkana. Ideja je pokrenuta 2012. godine. U projektu sudjeluju države odnosno škole iz  Srbije - Valjevo, Bosne i Hercegovine - Tešanj, Slovenije - Velenje, Rumunjske - Constanta, Turske - Istanbul, Crne Gore - Nikšić, Sjeverne Makedonije - Ohrid te iz Hrvatske - Labin.

Ciljevi ovog projekta su povezivanja zemalja odnosno strukovnih škola iz područja strojarstva i elektrotehnike, razvoj učeničkih vještina kroz praktičan rad iz područja strojarstva, elektrotehnike i informatike, razmjena iskustava,  promicanja  interkulturalne suradnje, upoznavanja sa drugim kulturama i običajima, unapređivanja znanja i uspoređivanja s drugim školama, podizanja nivoa znanja, kompetencija učenika i nastavnika u srednjim školama te poticanja kreativnosti.


Više na ssmb.hr

srednja škola mate blažina elektrotehnika natjecanje obrazovanje balkan junior