Eko udruge dostavile analize studije i rada Rockwoola (Argumenti u dokumentima dostupnima za preuzimanje)

Eko udruge dostavile analize studije i rada Rockwoola (Argumenti u dokumentima dostupnima za preuzimanje)

26.8.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

S obzirom da se već dulje vrijeme u medijima postavlja pitanje vjerodostojnosti primjedbi vezanih uz rad tvornice kamene vune Rockwool Adriatic d.o.o. i ekološki utjecaj proizvodnje kamene vune na okoliš i ljude dostavljamo Vam dokumente (Razlozi neprihvatljivosti pogona «Rockwool» u pićanskom gornjem lugu / Pićan – analiza prema studiji utjecaja na okoliš) i (Argumenti protiv pravovaljanosti «Studije o utjecaju na okoliš» Rockwool tvornice mineralne vune u poduzetničkoj zoni u Tupljaku (Pićan)) koje su na zahtjev Udruge za zaštitu okoliša Ekop Istra – ogranak Pićan izradili prof.dr.sc. Stanko Uršić v.r. i prim.dr.sc. Lucijan Mohorović, član UO Hrvatskog društva za zdravstvenu ekologiju. Ovi su dokumenti već bili ponuđeni na objavu dnevnim novinama Glasu Istre čiji urednik nažalost nije shvatio ozbiljnost stanja na terenu vezanog za rad tvornice, kao niti značaj dokumenata koji procjenjuju ekološku prihvatljivost proizvodnog procesa proizvodnje kamene vune. S obzirom da smatramo da je Rockwool Adriatic d.o.o. problem cijele Istre, a ne samo i isključivo stanovništva Općine Pićan i Kršan, molimo Vas da ih objavite u Vašim medijima.

Usput, pozivamo sve građane da nam se pridruže na prosvjedu koji će se u nedjelju 31.08.2008. u pet do podne održati ispred tvornice Rockwool Adriatic d.o.o. (Okupljanje građana koji nas žele podržati planira se na placi u Potpićnu s početkom oko 11:00.)

Razmislite o negativnim učincima:

  • na zdravlje naše djece, a i nas samih
  • naša djeca umirat će od raka pluća i leukemije
  • kroz manje od 5 godina piti ćete flaširanu vodu
  • postat ćemo taoci krupnog kapitala i politike bez ikakvog prava na poboljšanje situacije

Vašom nazočnošću Vi odlučite da li će Vaša djeca dočekati naše godine!!!

RECIMO ZAJEDNIČKO NE ROCKWOOL-u!

 

 

Udruga «Naša zemlja» i Ekop Istra – ogranak Pićan

 

 

 

 

 

S. Uršić: Razlozi neprihvatljivosti pogona «Rockwool» u pićanskom gornjem lugu/Pićan – analiza prema studiji utjecaja na okoliš

 

 

 

 

 

 

L. Mohorović: Argumenti protiv pravovaljanosti «Studije o utjecaju na okoliš» Rockwool tvornice mineralne vune u poduzetničkoj zoni u Tupljaku (Pićan)

 

 

 

 

 


 

 

 

Ekop Istra zagađenje zeleni prosvjed Lucijan Mohorović Stanko Uršić Udruga Naša zemlja ekologija Rockwool Naša zemlja aktivizam