Ekipa OŠ “I.L.Ribar” Labin pobjednik gradskog natjecanja mladih Crvenog križa

Ekipa OŠ “I.L.Ribar” Labin pobjednik gradskog natjecanja mladih Crvenog križa

18.3.2013. // Crveni križ Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu, 16.03., u OŠ V.Nazora Potpićan održano je gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem je ove godine nastupilo 8 ekipa podmlatka iz svih osnovnih škola Labinštine.

Naime, početkom ovog polugodišta naši su volonteri udružili snage da među sedmašima svih škola zainteresiraju učenike na učenje prve pomoći, a tijekom održanih radionica oformile su se i ekipe koje su se potom pripremale za ovo natjecanje. Mentori ekipa u učenju prve pomoći bili su prof.Dean Nestorović (OŠ M.Vlačića Labin  2 ekipe), prof.Alenka Smoković (OŠ I.Batelića Raša), prof.Maja Paradi (OŠ “V.Š.Pajo” Nedešćina), prof.Iva Rukavina (OŠ “I.G.Kovačić” Čepić), med.sestra Slavica Smoljan (OŠ V.Nazora Potpićan) te naša ravnateljica Nadia Mauro Škopac (OŠ “I.L.Ribar” Labin - 2 ekipe)

Ekipe su se natjecale u znanjima iz Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (Radilište 1), Hrvatskog Crvenog križa (Radilište 2), Međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava (Radilište 3), prve pomoći (Radilište 4) te vještinama pružanja prve pomoći (Radilišta 5 i 6).

Pobjednička ekipa OŠ “I.L.Ribar” Labin, u sastavu Massima Milevoj (vođa ekipe), Erin Kos (zamjenica vođe ekipe), Antonija Kocijel, Alison Farkaš i Ivona Stepić, predstavljat će GDCK Labin na 5.Međužupanijskom natjecanju koje će se 13.travnja održati u Pazinu.

Poredak ekipa bio je sljedeći:

1. OŠ “I.L.Ribar” Labin - 106,3 boda

2. OŠ V.Nazora Potpićan - 98,2 boda

3. OŠ I.Batelića Raša - 85,5 bodova

4. OŠ M.Vlačića Labin - 84,1 bod

5. OŠ “I.L.Ribar” Labin - 81,1 bod

6. OŠ M.Vlačića Labin - 76,6 bodova

7. OŠ “I.G.Kovačić” Čepić - 71,1 bod

8. OŠ “V.Š.Pajo” Nedešćina - 64,0 bodova

U provedbi natjecanja pomogli su i brojni naši volonteri u ulozi sudaca, komisija i povjerenstva, sukladno Pravilima natjecanjima.

crveni križ natjecanje volonteri osnovne škole