Dvojica Labinjana zaraženih koronavirusom imaju blage simptome bolesti. U ISTRI NEMA NOVIH SUMNJIVIH PACIJENATA

Dvojica Labinjana zaraženih koronavirusom imaju blage simptome bolesti. U ISTRI NEMA NOVIH SUMNJIVIH PACIJENATA

10.3.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je u utorak da su dvojica muškaraca iz Labina oboljelih od koronavirusa dobro i da imaju blaže simptome bolesti te da će u 14 dana proći cijelu proceduru do potvrde dva analitička negativna brisa koji su uvjet za otpust kući.

Stojanović je na konferenciji za novinare u Puli rekao da su očekivali pozitivan nalaz na prisustvo koronavirusa kod 36-godišnjaka jer je još jučer epidemiološka indikacija, odnosno povezanost s prvom oboljelom osobom i klinička slika pokazala da će nalaz najvjerojatnije biti pozitivan.

Dodao je i da u pulskoj Općoj bolnici trenutno nema pacijenata za koje bi se čekao nalaz iz zagrebačke klinike "Dr. Fran Mihaljević".

Komentirajući stajalište nacionalnog Stožera civilne zaštite da zasad nema potrebe za zatvaranjem škola, vrtića i fakulteta u Istri nakon što je županijski stožer to zatražio za Istarsku županiju do 14. travnja, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da je stožer donio takvu preporuku jer je smatrao da bi tu mjeru trebalo poduzeti.

"Mi smo legalisti i funkcioniramo u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Danas smo rekli što mi mislimo da bi trebalo napraviti, sutra ćemo u komunikaciji s nacionalnim stožerom dogovarati i vidjeti koje sve mjere možemo poduzeti", rekao je.


Kanađanin zbog obavezne karantene odustao od ulaska u Hrvatsku


Kozlevac je izvijestio i da je granična policija poslijepodne na graničnom prijelazu Plovanija bila u situaciji da jednu osobu smjesti u karantenu, ali je ona u konačnici ipak odustala od ulaska u Hrvatsku.


"Riječ je o kanadskom državljaninu, svjetskom putniku koji je stigao autobusom na putu za Split, nakon što je prošao cijelu sjevernu Italiju. Na kraju je ipak odustao od ulaska u Hrvatsku. Neovisno o tome, karantena je spremna za prihvat ljude,  no vjerujem da za to ipak neće biti potrebe jer se režim na granici pooštrio",  ustvrdio je Dino Kozlevac.


koronavirus korona virus lokalni tim bolest coronavirus hzjz