Dvije prevarantice izmuzle 10 tisuća kuna od 81-godišnjaka iz Raše

Dvije prevarantice izmuzle 10 tisuća kuna od 81-godišnjaka iz Raše

4.6.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

RAŠA - Labinska je policija zbog sumnje u prijevaru tešku 10.600 kuna kriminalistički obradila dvije žene, 25-godišnjakinju iz okolice Pitomače i 45-godišnjakinju iz okolice Velike Gorice.

Prema do sada utvrđenom, njih su dvije u ponedjeljak u prijepodnevnim satima došle do kuće 81-godišnjaka iz Raše i ponudile na prodaju stolnjake i nadstolnjake koje je on i kupio za 4.000 kuna. Nakon toga je 45-godišnjakinja, glumeći da joj je pozlilo, pala na tlo te, tvrdeći da je ozlijeđena, zatražila od 81-godišnjaka 1.600 kuna za liječnički pregled, obzirom da nema zdravstveno osiguranje.

U popodnevnim satima opet se k njemu vratila 25-godišnjakinja i zatražila 5.000 kuna jer da se 45-godišnjakinja nalazi u bolnici. Sutradan je 45-godišnjakinja telefonom obavijestila Rašanina da će 25-godišnjakinja doći po još novca, na što je prevareni posumnjao u prijevaru i pozvao policiju koja ju je dočekala pri dolasku. Protiv obje slijedi kaznena prijava zbog prijevare, a kriminalistička obrada se nastavlja. Policija apelira na građane da ne nasjedaju na ovakve i slične prijevare.

prijevara iznuda raša policija kazneno djelo kaznena prijava