DV „Pjerina Verbanac“ započeo projekt „Dijete, okoliš i održivi razvoj“

DV „Pjerina Verbanac“ započeo projekt „Dijete, okoliš i održivi razvoj“

26.1.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Ove pedagoške godine u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ započeli su s realizacijom projekta „Dijete, okoliš i održivi razvoj“. Bitna zadaća ovog projekta je razvijanje senzibilnosti, stavova, vrijednosti, navika i ponašanja u/za/prema okolišu i održivom razvoju. Kod djece će se tijekom cijele godine poticati spoznavanje stvarnim i neposrednim doživljajem okoline i prirode koje uključuje istraživanje i iskustva s okolinom, prirodom i prirodnim elementima. Sve odgojne skupine pojačano će se baviti pravilnim sortiranjem otpada, a svaka odgojna skupina odabrala je još neku temu ili područje ekološkog interesa – kukci, voda, stvaranje neoblikovanim i prirodnim materijalom, zavičajna baština, prehrana, ptice, ljekovito i samoniklo bilje, kompost, zaštita okoliša, pčele, voćke, povrtnjaci, cvjetnjaci, stabla, očuvanje starina, zemlja, zrak i sl.

„Vrlo vrijedni suradnici u kvalitetnoj izvedbi projekta su nam Komunalno poduzeće 1. MAJ koje će pomoći pri pravilnom sortiranju otpada i sadnji stabala, te LAG Istočna Istra koji će donirati voćke, gredice i staklenike za sadnju voća i povrća što će djecu potaknuti na stvaranje svojih vrtova, povrtnjaka i voćnjaka i njihovo promatranje i istraživanje.

Skupina „Medvjedići“ Centralnog vrtića u sklopu projekta odlučila je zajedno s roditeljima izraditi kućice za ptice od otpadnog materijala. S puno ljubavi i truda djeca su s roditeljima izradila prekrasne kućice od plastike i kartona koje su naši kućni majstori potom postavili na terasu. Tako su naučili da se od otpada može stvoriti nešto korisno, a u svoje kućice sada svakodnevno nose i hranu za ptičice te na taj način njeguju brigu i ljubav za biljni i životinjski svijet“, poručili su iz Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“.


DV P. Verbanac

dječji vtić pjerina verbanac dv pjerina verbanac sadnja drvo ekologija okoliš