Dragovan: Građani Istre nisu ni IDS ni Jakovčić

Dragovan: Građani Istre nisu ni IDS ni Jakovčić

8.11.2012. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Odluku o raspuštanju organa SDP-a u Puli i Istarskoj županiji donijeli smo, kao što smo i naveli, zbog njihove višegodišnje političke pasivnosti. Preostalo je još pola godine do lokalnih izbora i stranka se želi što kvalitetnije pripremiti za izbore, rekao je tajnik SDP-a Igor Dragovan za iPress.

 

Na pitanje kako komentira uznemirujuće izjave predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića kako je takva odluka ''pokušaj destabilizacije Istre'' te udar političara iz Zagreba, Dragovan je rekao: Ako je takav komentar stigao od našeg, mislim još uvijek partnera, onda je to vrlo opasno.

 

Građani Istre nisu ni IDS ni Ivan Jakovčić i ne može ih se poistovjećivati. Odluka SDP-a nije nikakav udar na Istru već isključivo unutarstranačka stvar. Takve konstatacije su opasne, ustvrdio je Dragovan.

 

Martinčić iznenađen odlukom Predsjedništva SDP-a

 

Dosadašnji predsjednik gradske organizacije SDP-a Pule Denis Martinčić danas je u izjavi za novinare istaknuo kako ga je iznenadila sinoćnja odluka Predsjedništva stranke o raspuštanju organa Gradske organizacije SDP-a Pule. "To je presedan na ovim prostorima, a naročito sam iznenađen obrazloženjem odluke o političkoj pasivnosti", kazao je Martinčić. Dodao je da je ovo obrazloženje u kojem se spominje pasivnost dosta "rastezljiv kriterij".

 

"Pulski SDP već drugi mandat zajedno s IDS-om obnaša vlast u Puli, ima dogradonačelnicu, predsjednika Gradskog vijeća, pet vijećnika i do prije par dana jednog pročelnika. Ako je to politička pasivnost onda bi malo SDP-ovih organizacija u Hrvatskoj trebalo djelovati", ustvrdio je Martinčić. On je istaknuo kako se pulski SDP kod svih odluka rukovodio statutom i pravom da sam odlučuje, a ovo "treniranje strogoće prema SDP-u Pule", smatra Martinčić, nepotrebno će nanijeti štete SDP-u.

 

Martinčić i predsjednik pulske podružnice IDS-a Valter Boljunčić su krajem listopada u Puli potpisali sporazum o zajedničkom nastupu tih stranaka na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju 2013. godine. (iPress)

ids sdp politika jakovčić izbori politikanstvo lokalni izbori izbori 2013