Dovršeni su radovi energetske obnove u sklopu kojih je Grad Labin obnovio zgradu Područne škole Kature Osnovne škole Ivo Lole Ribara u Labinu

Dovršeni su radovi energetske obnove u sklopu kojih je Grad Labin obnovio zgradu Područne škole Kature Osnovne škole Ivo Lole Ribara u Labinu

22.1.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na današnjoj konferenciji u Područnoj školi Kature Osnovne škole Ivo Lola Ribar u Labinu, nazočili su gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, ravnatelj Osnovne škole Ivo Lola Ribar Miro Alilović i direktor tvrtke izvođača radova Maling d.o.o. iz Labina Milenko Malić.

Grad Labin krenuo je tijekom kolovoza 2018. godine s projektima energetske obnove dva objekta, područne osnovne škole Ivo Lole Ribar na Katurama i Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, a oba projekta djelomično su financirana iz europskih fondova. Radovi na spomenutim objektima su dovršeni, a postignutim rekonstrukcijama na istima, stvorit će se znatna ušteda financijskih sredstava koja se ulažu za potrošnju energije.

Iznimno sam ponosan na ovaj projekt, ali i zahvalan za brzu reakciju Gradonačelnika i gradske uprave koji su prepoznali potrebu za poboljšanjem uvjeta rada u najvećoj područnoj školi na Labinštini,“ izjavio je ravnatelj Alilović.

Gradonačelnik Grada Labina izrazio je veliko zadovoljstvo obavljenim radovima te je istaknuo: „Zahvaljujem se učenicima, roditeljima, djelatnicima i ravnatelju Osnovne škole Ivo Lola Ribar na strpljenju prilikom trajanja radova na obnovi škole u Katurama. Sinergija svih uključenih strana, gradske uprave, škole i izvođača radove doprinijela je brzom, kvalitetnom i uspješnom dovršetku radova. Ovaj projekt, težak preko 4,2 milijuna kuna, predstavlja najveće ulaganje Grada Labina kao osnivača osnovnih škola na našem području u zadnjih 27 godina. Možemo reći kako je ova škola zapravo obnovljena od temelja, te nastavljamo dalje s novim projektima obnove objekata iz segmenta obrazovanja.“ 

Radove na obnovi područne PŠ Kature Osnovne škole Ivo Lola Ribar u Labinu su dovršeni, a izvršilo ih je trgovačko društvo Maling d.o.o. iz Labina. Ukupna vrijednost projekta je 4.222.629,18  kn, dok je 1.307.583,14 kn bespovratnih sredstava Gradu Labinu odobreno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Milenko Malić istaknuo je kako je projekt energetske obnove zgrade PŠ Kature obuhvatio sanaciju, temelja, sanaciju poda, sanaciju kapilarne vlage svih zidova prizemlja, sanaciju fasade, sanaciju krova, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju kotlovnice sa zamjenom postojećeg kotla novim na pelete te zamjenom postojećih ogrjevnih tijela i zamjenu postojeće rasvjete novom energetski učinkovitijom.

Od početka školske godine 2018./2019., pa sve do završetka unutarnjih radova, učenici polaznici škole na Katurama imali su organiziranu nastavu u matičnoj školi. Kad su dovršeni unutarnji radovi, nastavilo se na vanskom dijelu zgrade te su krajem prosinca radovi i završeni u zakazanom roku kako bi učenici novo polugodište mogli započeti u obnovljenoj školi.

pš kature oš ivo lola ribar milo alilović valter glavičić škola energetska obnova obnova obrazovanje kature