Dom za starije Labin ima pravomoćnu uporabnu dozvolu

Dom za starije Labin ima pravomoćnu uporabnu dozvolu

13.12.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Najveća labinska investicija u povijesti, Dom za starije osobe Labin dovršen je nedavno, potpuno je opremljen, a nakon zapošljavanja ravnateljice Doma, u tijeku je i popunjavanje ustanove sa potrebnim kadrom. Sve su to koraci koji prethode onome što svi priželjkuju, objavljivanju uvjeta upis i u konačnici primanju prvih korisnika.

Kako bi se sve kockice posložile i kako bi ustanova mogla u punom smislu riječi profunkcionirati, valja privesti kraju i svu potrebnu dokumentaciju koja se tiče gradnje ovako zahtjevnog objekta. Jedan od najvažnijih dokumenta je svakako i uporabna dozvola koja je svojevrsna „točka na i“ same gradnje objekta te je ista za ustanovu Dom za starije izdana i pravomoćna.

Ovim dokumentom stekli su se svi preduvjeti za upućivanje zahtjeva nadležnom županijskom odjelu za izdavanje dozvole za obavljanje socijalnih usluga.

„Izdavanjem uporabne dozvole, odnosno stjecanjem pravomoćnosti iste Dom je sada u pravom smislu riječi zgotovljen. Slijedi nam upućivanje zahtjeva za dozvolu za obavljanje socijalnih usluga, a u međuvremenu dovršavaju se svi potrebni pravilnici oko upisa korisnika. U planu je da se do kraja mjeseca objavi i natječaj za popunjavanje kapaciteta Doma za starije, odnosno za upis prvih korisnika. Time zaokružujemo ovu investiciju, najveću u našoj novijoj povijesti, a sukladno svemu očekujemo kako će tijekom veljače prvi korisnici uživati u svim prednostima i mogućnostima koju ovakva ustanova nudi.“ – istaknuo je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

dom za starije osobe labin uporabna dozvola