Dom za starije Labin dobiva svoje konačne obrise

Dom za starije Labin dobiva svoje konačne obrise

24.2.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Investicija je to koju se dugo čekalo, maštalo o njoj i težilo realizaciji. Sada je tu, svakim danom sve bliže i službenom otvorenju. Radi se naravno o Domu za starije kojeg Grad Labin uz sufinanciranje Istarske županije gradi na području naselja Kature.

U domu se trenutno odrađuju završne  faze postavljanja keramike, a radovi u okolišu su u punom jeku. Naime, u tijeku je postavljanje tlakavaca te sada i okoliš poprima svoje konačne obrise. Nakon završetka postavljanja tlakavaca biti će „navučen“ i zadnji sloj fasade na prizemnom dijelu što još nije obavljeno kako bi se izbjeglo moguće prljanje iste tijekom radova u okolišu.

Nedavno su montirane i zaista impresivne dizalice topline, moderan sustav najviše kvalitete kojim će se riješiti pitanje grijanja i hlađenja ovakvog objekata.

Zanimljivo je kako će labinski dom za starije kao jedan od rijetkih u državi imati i svoj poseban dio za korisnike oboljele od Alzheimera, a kako bi se upravo tim korisnicima olakšalo snalaženje u prostoru, ovo krilo doma ima sobna vrata u drukčijim bojama.

„Sve u svemu, jedna jako lijepa priča koju s ponosom privodimo kraju što se tiče građevinskih radova koji će biti potpuno gotovi kroz mjesec dana. Nabava za opremanje je u tijeku te isto kreće čim završe radovi. Ustanova je osnovana, spremaju se potrebni akti te će nakon uspostave uprave i odabira ravnatelja započeti i ono što naši građani očekuju i što nas stalno pitaju. Radi se o procesu upisa u Dom, cijenama i slično. Sve to definirat će nova uprava Doma za starije osobe Labin kroz naredni period. Krajem godine zasigurno ćemo imat prve korisnike u jednoj od zasigurno najljepših ustanova ovog tipa u državi.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Podsjetimo, radi se o  investiciji teškoj oko 40 milijuna kuna koju uz Grad Labin s 50% sufinancira i Istarska županija.


dom za starije izgradnja investicije penzioneri dom za starije osobe labin