DOGOVORENA OVOGODIŠNJA RAZMJENA UČENIKA LABIN – MANZANO – ZAJEDNIČKI RAD NA TEMU «VODA»

DOGOVORENA OVOGODIŠNJA RAZMJENA UČENIKA LABIN – MANZANO – ZAJEDNIČKI RAD NA TEMU «VODA»

21.1.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Paritetna komisija Grada Labina na čelu sa predsjednicom Danielom Mohorović ovih je dana boravila u Manzanu gdje se sa domaćinima dogovarala o detaljima ovogodišnje razmjene učenika ova dva zbratimljena grada. Zajedno s njom u Manzanu su bile i profesorice talijanskog jezika iz OŠ Matija Vlačić, Barbara Kokot i Sonja Batelić, a ovogodišnja suradnja između učenika bit će u puno intenzivnijem obliku.

Zahvaljujući Gradu Labinu koji im je kupio web kameru, nakon profesora koji su se upoznali tijekom ovog boravka u Italiji, učenici će se već tijekom ovog mjeseca upoznati sa svojim kolegama iz Manzana. Tijekom narednih mjeseci radit će zajednički na projektu koji ovoga puta ima temu pod nazivom «voda», a poveznica za tu temu je more kojeg imamo mi, i rijeka Natisone koja protječe kroz njihovo mjesto. Tradicionalna razmjena učenika bit će kao i svakoga puta do sada u mjesecu svibnju s time da ovoga puta Labinjani idu u Manzano gdje će u zajedničkim radionicama raditi na tom projektu. 

Manzano učenici znanje tema voda Danela Mohorović Natisone Rijeka Manzano Labin bratimljenje Barbara Kokot Sonja Batelić