Dodjeljene nagrade autorima najuspješnijih fotografija u foto-natječaju „POKRENI SE“

Dodjeljene nagrade autorima najuspješnijih fotografija u foto-natječaju „POKRENI SE“

27.9.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Jučer su u prostorijama Grada Labina dodijeljene nagrade najuspješnijim autorima fotografija zaprimljenim na foto-natječaj „Pokreni se“ koji je Grad Labin objavio 6. kolovoza, a bio je objavljen do 13. rujna 2017. godine povodom Europskog tjedna mobilnosti. Natječaj je bio namijenjen za fotografske amatere i ljubitelje fotografije a bilo je potrebno fotografirati događaj, aktivnost, kretanje, prometna rješenja, sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz i slične situacije s naglaskom na održivu mobilnost..

 

Na natječaj je zaprimljeno 38 fotografija od 26 autora, a 12 je fotografija zadovoljilo sve formalne uvjete i odabrano u uži krug za glasanje. Od 15. rujna do 20. rujna građani su glasali za najbolju fotografiju putem Facebook profila Grada Labina oznakom „Sviđa mi se“ na fotografiji za koju glasaju. Glasanjem na facebook stranici Grada Labina odabrali su tri najbolje fotografije i to fotografiju Brigite Jurcan iz Pule „Cycling into the sunset“ koju su podržali s 249 lajkova (3. mjesto), fotografiju Matea Blažine iz Labina „Šetnja uz more“ koju su podržali s 316 lajkova (2. mjesto) i fotografiju Lore Lukež iz Gračišća „Udah izdah“ koju su podržali s 342 lajka (1. mjesto).

 

Autorima triju najuspješnijih fotografija dodjeljuju se nagrade, i to za fotografiju koja je osvojila 1. mjesto na iznos od 800,00 kuna, 2. mjesto na iznos od 400,00 kuna, 3. mjesto na iznos od 200,00 kuna.Zamjenik gradonačelnika Grada Labina Zoran Rajković pohvalio je zaprimljene radove, izrazio zadovoljstvo odazivom građana na foto-natječaj i čestitao nagrađenima. „Posebno nam je drago da su se ove godine na natječaj prijavili i zaljubljenici fotografije s područja van granica Labinštine“, zaključio je Rajković.

 

fotonatječaj natječaj fotografija lora likež pokreni se europski tjedan mobilnosti