Dodijeljene nagrade najuspješnijim radovima od otpada

Dodijeljene nagrade najuspješnijim radovima od otpada

24.12.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Prošloga su petka u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“ djelatnici tvrtke Galović savjetovanje j.d.o.o. dodijelili nagrade za najbolje radove izložene na izložbi održanoj u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada.

Na izložbi održanoj koncem studenog u Gradskoj knjižnici u Labinu, stručni žiri je odabrao ukupno sedam radova napravljenih od otpadnih materijala te su nagrade dodijeljene Školama Matija Vlačić iz Labina, Ivan Batelić iz Raše, Vladimir Nazor iz Potpićna i Vitomir Širola – Pajo iz Sv. Nedelje.

Nagrada se sastojala od poklon bonova za kupovinu školskog pribora, a pored toga školama je doniran i reciklirani papir kako bi se djeca upoznala s istim u svakodnevnom radu. Osim navedenih škola, svim školama Labinštine dodijeljene su kutije za odvojeno prikupljanje papira u svim razredima kako bi učenici stvarali navike odvajanja otpada, ne samo kod kuće već i u školama.

Same kutije su osmišljene kao didaktički i praktični proizvod koji osim edukativnog karaktera ima i funkcionalnu svrhu kako bi se što manje otpada odlagalo u smeće.


radovi od otpada otpad radovi djeca