Dodatnih 200 tisuća kuna za sigurnost naših građana

Dodatnih 200 tisuća kuna za sigurnost naših građana

20.4.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin i općine Labinšćine nastavljaju dobru praksu sufinanciranje rada Hitne medicinske pomoći, odnosno  rad dodatnog tima hitne pomoći T2 kojim se osigurava rad tijekom ljetnih mjeseci a sve kako bi se zadržali potrebni nadstandardi ove usluge.

Ovaj sporazum vrijedan ukupno 224.000,00 kuna danas su u prostorijama Grada Labina potpisali gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, načelnica općine Raša Glorija Paliska, zamjenica Općinskog načelnika koja obnaša dužnost Općinskog načelnika Irene Franković, načelnik općine Pićan Ivan Franković, načelnik općine Kršan Valdi Runko i ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.

Proporcionalno broju stanovnika Grad Labin dodatni Tim 2 sufinancirati će sa 116.480,00 kn, Općina Raša 31.360,00 kn, Općina Sveta Nedelja  29.120,00 kn, Općina Kršan 29.120,00 kn i Općina Pićan 17.920,00 kuna.

Ovim nadstandardom osigurava se da vrata hitne medicinske pomoći uvijek budu otvorena za naše građane i goste, a to je moguće samo ako tijekom ljetnih mjeseci naša ispostava hitne pomoći tijekom cijelog dana ima na raspolaganju dva tima.

Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije zahvalila se Gradu Labinu i Općinama Labinštine na podršci prepoznavanju potrebe građana za uslugom hitne medicinske pomoći, odnosno dodatnog tima.

Da podsjetimo, u veljači ove godine potpisan je i Sporazum o sufinanciranju nadstandarda kojim Grad Labin i općine Labinštine osiguravaju svojim građanima  rad 12–satnog tima T2 za 2021. godinu pri Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije – Ispostava Labin. Taj sporazum vrijedan je ukupno 499.590,94 kuna.

 „Osjećaj sigurnosti naših sugrađana kao i naših gostiju nemjerljiv je  u odnosu na uložene sredstva. I zato uopće nema dvojbi obrazlagati razloge ove potpore kao ni što znači imati uvijek dostatnu pomoć. Ako to nije civilizacijski doseg, što je to onda. No ostaje pitanje, što radi resorno Ministarstvo? Računa li uvijek na odgovornost lokalne zajednice, pa se na taj način rješava  svojih obaveza. Nadam se da će nadležni progledati, a do tada Grad Labin i općine Labinštine biti će uz svoje građane., poručuje gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

ts tim dva nadstandard hitna pomoć financiranje