Doc. dr. sc. Donatella Verbanac o zdravlju

Doc. dr. sc. Donatella Verbanac o zdravlju

20.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U petak 14. studenoga 2014. program Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Labin bio je posvećen zdravlju - pravilnoj prehrani. Mnogobrojnoj zainteresiranoj publici o važnosti pravilne prehrane u očuvanju zdravlja naše mikrobiotike izlagala je doc. dr. sc. Donatella Verbanac.

 

U okviru zanimljive teme najviše je bilo riječi o bakterijama koje nastanjuju naše tijelo, posebno probavni sustav, odnosno o blagotvornom djelovanju dobrih bakterija na očuvanje zdravlja cjelokupnog organizma. Posebno je podcrtala potrebu umnožavanja dobrih bakterija - probiotika, ali i važnost prebiotika koji su njihova hrana. Kroz Power Point prezentaciju prikazala je i važnost uravnotežene i raznolike prehrane koja uključuje voće, povrće, integralne žitarice te fermentirane, posebno mliječne, proizvode. Upravo takvom prehranom potaknut ćemo umnožavanje dobrih bakterija i skrbiti o vlastitom zdravlju.

 

Iz pitanja okupljenih koja su uslijedila nakon predavanja vidljivo je da je doc. dr. sc. Donatella Verbanac osvijestila naše loše prehrambene navike, ali i motivirala nas da već od sutra usvojimo zdrave prehrambene navike i da na taj način  naš suživot s bakterijama bude u korist našeg zdravlja.

 

Više fotografija na stranicama Gradske knjižnice Labin

 

 

donatella verbanac predavanje zdravlje prehrana