Dječjom povorkom i predajom ključeva započela je vladavina maškara u Labinu

Dječjom povorkom i predajom ključeva započela je vladavina maškara u Labinu

27.1.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Prva dječja povorka održana je u subotu u centru Labina. Više od dvadeset maškaranih skupina iz labinskih vrtića `Pjerina Verbanac` i `Gloria`, te učenici labinskih osnovnih škola `Ivo Lola Ribar` i Matije Vlačića, prodefilirali su u koloni od gradskog kolodvora do Zelenica. Predvođeni mažoretkinjama, Gradskim orkestrom i predstavnicima `Labinjonske kompanije, domoće folšarije`, koja je ujedno i organizator povorke, sugrađanima su se predstavile bubamare, sladoledi, patuljci, crnci, ježići, sunca, vampiri, snjegovići, pahuljice, ali i brojni drugi. Svaka maškarana skupina predstavila se plesnom točkom u centru grada. Za sve učesnike povorke bilo je osigurano osvježenje te zajedničko fotografiranje.
 

Prigoda je to bila i za tradicionalno preuzimanje ključeva. Euro Laube Keko, najstariji član maškarane skupine `Labinjonska kumapanija, domoća folšarija`, preuzeo je ključeve gradske riznice od labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića. `Znam da si dugo godina živio u Americi. Ja ti blagajnu predajem u kunama, ali se nadam da ćeš mi je vratiti u dolarima`, poručio je labinski gradonačelnik.

 

Kako tradicija nalaže i ove je godine prozvan krivac za sve nedaće. Savudrić će po dovršetku vladavine maškara biti žrtvovan i spaljen.

 

Meštar labinskog karnevala, Darko Batelić Pipica, vodio je čitavi program te predstavljao maškarane skupine. Od organizatora doznajemo da su zadovoljni današnjom povorkom te kako im je želja da ista postane tradicionalna.

 

U veljači, točnije 10-og, na rasporedu je nova maškarana povorka svih maškaranih skupina, a dječji maskenbal održat će se 13. veljače u pomoćnoj dvorani Sportskog centra Franko Mileta. (Ivana AHMIČEVIĆ, snimio Adriano ŠĆULAC)

maškare pust labinjonska kompanija domoća folšarija pipica