Dječji vrtići u manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“ (VIDEO)

Dječji vrtići u manifestaciji „Hoditi i zdravi biti“ (VIDEO)

11.4.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Dječji vrtići „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“ puno pažnje posvećuju području zdravlja i razvijanja zdravih navika, a pogotovo kretanju, promociji kretanja i tjelesnom vježbanju, a najprirodniji način kretanja predstavlja upravo hodanje.

Ove godine su se po prvi puta uključili u javnozdravstvenu manifestaciju „Hoditi i zdravi biti“ koju u Labinu organizira Grad Labin, Labin Zdravi grad u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i Planinarskim društvom Skitaci. U tjednu od 9. do 14. travnja organiziraju se aktivnosti hodanja i sportskih igara na otvorenom u kojima sudjeluju sve vrtićke i jasličke skupine. Svim odgajateljima podijeljene su majice s otiskom „Hoditi i zdravi biti“, a mališanima fluorescentne narukvice radi raspoznavanja manifestacije.

U srijedu 11. travnja oko 200-tinjak djece vrtićke dobi iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac pješačilo je prema Parku skulptura Dubrova, a 50-ak djece Dječjeg vrtića Gloria prema Starom gradu Labinu. Na Dubrovi su djeca plesala zumbu uz vodstvo voditeljice Plesnog studija „Move me“ Tine Gaspari dok su u Starom gradu upoznavali znamenitosti staroga grada.

Djeca su se s radošću uključila u akciju "Hoditi i zdravi biti". Iako djeca gotovo svakodnevno borave na vanjskom prostoru i u šetnjama ovo je bio jedan novi izazov i veliko zadovoljstvo. Dio djece iz područnih odjeljenja Stari grad, Rabac i Raša pješačit će u petak u Rapcu.

U sklopu manifestacije, 12. travnja, bit će održana i javno-zdravstvena konferencija „Zajedno s Vama do zdravlja“ kojoj je ove godine domaćin Grad Rovinj i na kojoj će Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ predstavljati zdravstvena voditeljica Nadija Žufić Rudan sa izlaganjem „Važnost organiziranog zimovanja djece – naša iskustva“.

U subotu, 14. travnja održava se tradicionalno pješačenje za sve generacije. Organizator akcije Grad Labin, Labin Zdravi grad u suradnji sa Planinarskim društvom „Skitaci“ organizira Program pješačenja na relaciji Labin – Plomin luka. Okupljanje sudionika je na Trgu Kature gdje će se vršiti registracija, podjela majica i mjerenje krvnog tlaka te vježbe zagrijavanja uz prof. tjelesne kulture Juliu Štemberga. U 10,00 sati započinje pješačenje od Trga Kature preko vodotornja do Štrmca prema Plomin luci. U Plomin luci očekuje se razgled tunela od isušivanja Čepićkog jezera, ulaza u stari rudnik i arheološkog lokaliteta. Predviđeno vrijeme dolaska u Plomin luku je u 13,00 sati kada će se druženje nastaviti uz zdravi obrok u konobi Bukaleta. Ovogodišnja ruta pješačenja duga je otprilike 7 km, te je predviđeno vrijeme trajanja 3 sata. Trasa i konfiguracija terena su lagani, pogodni za sve uzraste, a na samoj trasi nalaze se minimalni usponi.

Svi zajedno možemo učiniti nešto za svoje zdravlje uz pješačenje, druženje, veselo ozračje i time odaslati pozitivne poruke o odgovornosti za vlastito zdravlje!

Očekujemo Vas, pridružite nam se!


Video ovdje
hoditi i zdravi biti labin zdravi grad rekreacija dječji vrtić dječji vrtić pjerina verbanac dječji vrtić glorija