Dječji vrtić Pjerina Verbanac Labin osvojio nagradu Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske za naj-akciju

Dječji vrtić Pjerina Verbanac Labin osvojio nagradu Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske za naj-akciju

5.1.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Središnji Koordinacijski odbor Hrvatskog Saveza društava „Naša djeca“ uputio je Gradu Labinu i Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ Labin poziv na online uključivanje u tematsko i svečano savjetovanje i proglašenje naj–akcija i Gradova/općina – prijatelja djece koje se održalo 15. prosinca 2021. godine.
Prema mišljenju Povjerenstva za odabir naj-akcije DND-a Hrvatske uz dodjelu povelje, našem je vrtiću dodijeljena i nagrada za naj-akciju zbog provedenog projekta „Gušti i odori našega kraja“.
Tim su se povodom odgojiteljica nositeljica projekta Lana Glavičić  i ravnateljica Ivana Škopac neposredno uključile u predstavljanje Vrtića i projekta u sklopu prezentiranja najoriginalnijih „Naj-akcija“  gradova i općina Hrvatske u 2021. godini.
Projekt „Gušti i odori našega kraja“ ostvarivan je s djecom odgojne skupine „Leptirići“ iz područnog odjeljenja Vinež tijekom dvije pedagoške godine s ciljem upoznavana djece s ljekovitim biljem koje uspijeva u našem kraju, koje nas potiče na njegovo korištenje te koje svojim karakterističnim svojstvima i načinima korištenja utječe na zdravlje u svakodnevnom životu.
Ovaj vrlo vrijedan projekt započeo je kao doprinos Projektu institucionalizacije zavičajnosti u predškolske ustanove IŽ te po završetku prezentiran je na Festivalu zavičajnosti u Savičenti. Prezentiran je na Regionalnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i promicanja ljudskih prava u Rijeci i bio vrijedan segment projekta „Dijete, okoliš i održivi razvoj“ koji se tijekom prošle pedagoške godine ostvarivao na nivou cijele predškolske ustanove  s ciljem razvijanja senzibilnosti, stavova, vrijednosti, navika i ponašanja djece i odraslih u/za/prema okolišu i održivom razvoju.
Na tematskom i svečanom savjetovanju Hrvatskog Saveza društava „Naša Djeca“ prezentirane su i poruke djece na temu psihičkog zdravlja u čemu su sudjelovala i djeca našeg Vrtića s mnogobrojnim porukama. Djeca su najviše izražavala svoje mišljenje o pandemiji, svoja ponašanja i osjećanja u posebnim uvjetima u kojima živimo, te poručivala kako zaštititi zdravlje uz mnogo razmišljanja i suosjećanja.

dv pjerina verbanac naj akcija nagrada dječji vrtić