Dječji pisac Hrvoje Kovačević u srijedu u Labinu

Dječji pisac Hrvoje Kovačević u srijedu u Labinu

28.10.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

U povodu mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica Labin organizira susret s dječjim književnikom Hrvojem Kovačevićem. Susret je zakazan za sutra u 18:00 sati u prostoru Gradske knjižnice Labin. 

Hrvoje Kovačević rođen je u Požegi 1966. godine. Bavio se amaterskim filmom, autor je tri animirana i jednog kratkog igranog filma, diplomirao je arhitekturu u Zagrebu.

Crtao je karikature u "Studentskom listu", "Poletu", "Oku", "Sportskim novostima", "Reviji SN", "Startu" i drugdje. Dugi niz godina radio u marketinškoj agenciji EP64. Do sada je objavio niz romana za djecu Tajna Ribljeg Oka (1996.), Tajna Crne kutije (1998., nagrada Grigor Vitez), Tajna Zmajeva vrta (2000.), Tajna Zlatnog Zuba (2000.), Tajna Mačje šape (2002.), Tajna Graditelja straha (2003.) i zbirku priča Tajna tužnog psa, (2002.) također za djecu. Objavio je i dva kratka romana Ingin bijeg i Naserova smrt, (2001.), te niz kratkih priča i drama od kojih su neke objavljene u časopisima ili igrane na Drugom programu Hrvatskog radija. Živi u Stubičkim Toplicama kao profesionalni pisac. Putnikova smrt njegov je prvi krimić za odrasle.

 

Hrvoje Kovačević 

Intervju možete pročitati ovdje 

 

 

 

Hrvoje kovačević dječji pisac Gradska knjižnica Labin susret djeca kultura